Család

Miért szeretik a gyerekek a kukucsos játékokat?

Nincs olyan kisgyerek, aki ne élvezné azt a fajta bújócskázós játékot, amikor akár a szemét eltakarva, akár egész fejét egy kendővel lefedve arra kéri szüleit, hogy keressék meg őt, míg a szülők kétségbeesést színlelve... »

10 teljesen felesleges, de attól még jópofa holmi gyerekeknek

Ha figyelmesen körbenézünk az otthonunkban és elég kritikusak is vagyunk magunkkal szemben, akkor 2 perc alatt legalább 10 olyan tárgyat lelhetünk a háztartásban, amelyre valójában egyáltalán nincs szükségünk, de nem... »

Miért megtévesztő, ha skatulyázunk – A címkék hatalma (4. rész)

Sorozatunkban már említést tettünk arról, hogy a skatulyázás alapjai az agyunk működéséből fakadnak. Kitértünk arra, hogy hajlamosak vagyunk túl gyorsan, kevés jelből ítélkezni – amely ítéletünket később nem könnyű... »

Mindenki nyugodjon meg! – Egy tucat higgadt tipp szülőknek

A vakáció olykor a frászt hozza a szülőkre. Kilenc hónap részmunkaidős foglalkoztatás (óvoda, iskola) után egész álló nap nekünk kell lekötni, ellátni, kezelni, nevelni a gyerekeinket. Természetesen vannak szép számmal a... »

Ideális esetben nem megy a háttérben a televízió

Nagyon úgy tűnik, hogy a játék közben bekapcsolva hagyott televízió hátráltathatja a kicsik nyelvi fejlődését. Inkább válik a kommunikációs készségek hasznára, ha a szülők kizárólag a csemetére összpontosítanak – derül ki... »

Hogyan tedd gyerekbiztossá a házasságod?

Azt már alaposan megtanultuk, miként lehet az otthonunkat gyerekbiztossá tenni, de vajon azzal tisztában vagyunk-e, hogy egy gyermek érkezése, jelenléte, nevelése milyen próba elé állíthatja a kapcsolatunkat? A... »

A családon belüli erőszak sejtszinten hagy nyomot

Minél jobban szétforgácsol egy családot a családon belüli erőszak vagy valamilyen traumás élmény, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy a gyerekek a DNS-ük szintjén is viselni fogják a sebeket – derül ki egy kutatásból. »

Négyéves gyereket keres a rendőrség!

A szlovák hatóság szerint Magyarországon tartózkodhat az az apa, aki magával vitte a kisfiát a nagymamától, s azóta nem találják őket. »

Min múlik, hogy gyermekünk barátkozó-e? Rajtunk...

Úgy tűnik, ami józan paraszti ésszel is felfogható összefüggés, azt nem árt időnként tudományosan újra és újra  bebizonyítani, egyrészt azért, mert egyébként mivel foglalkoznának a tanulmányírók, másrészt, vannak dolgok,... »

Egyre több magyar gyereket visznek jogtalanul külföldre

Három év alatt kétszeresére, közel százra emelkedett az olyan ügyek száma, amikor egy vegyes házasságból született gyermeket az egyik szülő jogellenesen visz ki az országból saját hazájába – írja az Hír24 . »

40 ötlet arra, ha a nagyszülő vigyáz a szünidőben a gyerekekre

Nagyszülők százai állnak hadrendbe a nyári szünidő alatt, hogy a kevés szabadsággal rendelkező szülők helyett állják a sarat gyerekfronton. Nekik szeretnpénk segíteni összeállításunkkal. »   1 hozzászólás

Írni és cipőt kötni sem tudnak az elsősök

Csapnivaló kézírás, rossz mozgáskoordináció és a praktikus reflextevékenységek hiánya – egy német kutató szerint a fiatalok fejlődésbeli rendellenességeinek oka épp úgy lehet a családi háttér, mint a rossz oktatás vagy... »   3 hozzászólás

Vakációnyitogató Gyerek Sziget

A Gyerek Sziget ezen a hétvégén is ezernyi kalanddal, izgalommal, színi előadásokkal és kézműves foglalkozásokkal várja az apróbb nagyérdeműt. Most is szombaton és vasárnap (június 14-15-én), 10-18 óráig – természetesen... »

A lányos apák jobb főnökök– 5 furcsa hír a tudomány világából

Miért gondolják úgy a tudósok, hogy akinek lánya van, nagylelkűbb főnök? Van-e összefüggés a szúnyogcsípés és az elhízás között? Mitől függ, hogy kamasz gyerekünk sikeres felnőtt legyen, és hogyan befolyásoljuk az utódaink ... »

Szüksége van-e egy kisiskolásnak mobiltelefonra?

  Már jó ideje láthatjuk – sokan vitatkoznak is rajta – a televízióban azt a reklámot, amelyben a gyerekek és a mobil (telefon, internet) viszonyát jelenítik meg. Noha pusztán egy marketing fogásról és természetesen... »   1 hozzászólás

Levélhullás: Mitől rossz egy gyerek?

Tudják, milyen kínos, ha az ember fia nekiáll üvölteni mindenki előtt, hogy hülye vagy meg utállak, és hogy én  tehetek arról a dologról...Még kínosabb, amikor a fejlesztő pedagógusnak megy neki a gyerek, még jó, hogy csak... »

Mit tegyünk, ha gyerekünk a családi fészekből a Big Ben mellé költözik?

A statisztikák azt mutatják, hogy egyre több fiatal dönt úgy élete bizonyos szakaszában: szerencsét próbál külföldön. Hogy ezt kalandvágyból vagy kényszerből teszik, mindenki döntse el maga. Szülőként az a fontosabb, hogy... »   2 hozzászólás

Gyertek haza! Eltűnt gyermekek nyomában

Rekordot döntött, hiszen több mint húszezer résztvevője volt az idén negyedik alkalommal megrendezett Ezer Lámpás Éjszakája eseménynek, mely az eltűnt gyerekek ügyének fontosságára hívja fel a társadalom figyelmét. »

Mi is leszünk szenilisek

Az, hogy miként bánnak majd velünk a gyermekeink, ha megöregszünk, attól is függ, mit tanultak tőlünk: mi hogyan bánunk jelenleg az ő nagyszüleikkel. »

Örökölt rosszaság, avagy magatartászavar genetikai alapon

Sok szülőt aggodalommal tölt el az, hogy gyermeke rossz magaviselete esetleg saját nevelési hibáiból fakad. A legújabb kutatás szerint azonban vannak olyan gyerekek, akik inkább genetikailag hajlamosak a... »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 27 37 47   ››

A Kölöknet kiadója a Netvestor Kft. © Minden jog fenntartva

.