AjánlóFilm

Ez lesz abból, ha a gyerek ott akarja hagyni a sulit – filmajánló

Jackie, a The New Yorker magazin szerkesztője kénytelen hátrahagyni az irodát, hogy fia után utazzon Los Angelesbe. Angelo ugyanis úgy döntött, felhagy a főiskolával, hogy napjait inkább szörfözéssel és önmegvalósítással... »

Mese az önmagunkba vetett hitről és a csapatmunkáról

Jobban mondva: film, mivel már látható a mozikban a Sam – Kismadár nagy kalandja című családi mozi az önmegvalósításról, az önmagunkba vetett hitről és a csapatmunkáról. »

Lezárult a középiskolásoknak kiiírt érzékenyítő filmpályázat

A ,,Te is segítsd az éhező gyermekeket!” című pályázatra beérkezett kisfilmek bemutatóját február 7-én, délután 1 órakor a Magyar Újságírók Országos Szövetségének Sajtóházában tartják. »
1 hozzászólás

Képek kontra szavak, avagy tanárszerelem a középiskolában

2015. első napján kerül mozikba a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon debütált   Apropó szerelem (Words and Pictures). Rettenetes magyar címet kapott, nyilván ezzel tízzel több nézőt vonz be a mozikba – az angol sokkal... »

Minden napra egy mese az őszi szünetben!

Az őszi szünet a nagy kirándulások ideje, ami után jól esik megpihenni az otthon melegében és lehuppanni a televízió elé egy bögre forró itallal... »

A hétvégén a gyerekeké a Magyar Filmhét

Animációs versfilmekkel, Hoppi mesékkel, rajzfilmesített Négyszögletű Kerek Erdővel, Bogyó és Babócával, a legkisebbeket ujjbáb készítéssel, arcfestéssel, homokkép készítéssel és egyéb kézműves programokkal, a nagyobbakat a... »

Babysitting - A felvigyázó: új francia film a mozikban

Claire és Marc elutaznak a hétvégére, örökmozgó gyereküket pedig rábízzák egy bébiszitterre. Franck megbízható fiatalember hírében áll, a házaspár biztos benne, hogy fiuk jó kezekben lesz. Másnap egy rendőrségi... »

Filmek felnőtteknek gyerekekről

Október 7-én újra indul az OFOE és a Budapest Film Zrt. közös filmklubja. A vetítések havonta egyszer, általában a hónap első keddjén 17.30-kor lesznek. Most is olyan filmeket láthat a nézőközönség, melyek a gyerekek,... »

Oscar LEGO módra

Mivel lassan közeledik az a jeles nap, amikor átadják az Oscar-díjakat, az egész filmes szakma lázban ég. Azonban úgy tűnik, az idei plakátok máskat is megihlettek. Mivel mással is lehetne újraalkotni a képet, mint az... »
323 hozzászólás

Mert olvasni jó!

Messzemenőkig lehetne vitatkozni arról, hogy melyek a világ legjobb könyvei. Azt gondolnánk, hogy a bestsellereket könnyebb felkutatni, hiszen elég megnéznünk az eladási számokat, de ez sem feltétlen igaz. A kiadók sokszor... »
2 hozzászólás

Valóban jó szülőnek lenni?

A Kölöknet szlogenje, hogy jó szülőnek lenni, egyszerre jelenti azt, hogy jó dolog szülőnek lenni és azt is, hogy mindenki képes arra, hogy jó szülő legyen.  »
146 hozzászólás

„Ha érteni akarod a világot…”

A ELTE TáTK a budapesti Toldi moziban és Kino Cafeban rendezi meg ötödik alkalommal nemzetközi dokumentumfilm fesztiválját.  »
46 hozzászólás

Filmklub pedagógusoknak és szülőknek

Az Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete filmklubot szervez idén a szülőknek és a pedagógusoknak. »
2 hozzászólás

Légy jó mindhalálig

Klasszikus filmek az Örökmozgóban. »
38 hozzászólás

Apablog - Piknik vagy gyorsétterem?

A múlt héten említett porcelános-szertartásos szervírozási igények kiéléséhez nemcsak Blanka étvágyára és az én időmre volt szükség – amely utóbbiért nemcsak a főtanárurakat, de a szaktársak nagy részét is hála illeti –... »
4 hozzászólás

Életműdíjat kapott Csukás István

Csukás István költő, író életművéért Magyar Ifjúságért Díjat vehetett át Soltész Miklóstól múlt kedden. »
7 hozzászólás

Az öt legenda

Vajon van Mikulás? És Fogtündér? És Homokember? »
34 hozzászólás

Az embergyerek (2003)

 A hatrészes, többszörösen díjnyertes dokumentumfilm-sorozat a tudomány legfrissebb eredményeit tárja a nézők elé a csecsemők fejlődéséről.  »
7 hozzászólás

Hatos karika a képernyőn

A január elsején életbe lépett új médiatörvény alkotói nagy hangsúlyt fektettek a gyerekek és fiatalkorúak védelmére. Idén várhatóan június végétől már látható lesz a képernyőn az új korosztályos besorolás, amely a hat éven... »
41 hozzászólás

Prizma bemutató filmvetítéssel

A Prizma egy olyan filmművészeti folyóirat, amely kizárólag a gyerekeknek készült filmekkel foglalkozik. Ötödik lapszámuk bemutatóján vehetnek részt az érdeklődők. »
2 hozzászólás

1 2 3   ››

A Kölöknet kiadója a Netvestor Kft. © Minden jog fenntartva

.