Család

Weöres Sándor Rockandroll – a MÜPA februárban is várja a gyerekeket

A Művészetek Palotáját az igényes zene fellegváraként tartják számon, s örvendetes, hogy nem csak a felnőtteket látják szíveseni ebben a szentélyben, hanem a legkülönbözőbb korosztályok – a babáktól a kamaszokig – számára is... »

Más, ha apa olvas esti mesét...

Az apáknak rendszeresen szerepet kellene vállalniuk a csemeték lefektetésében, hiszen a Harvard Egyetem munkatársai rámutattak, hogy egy évnyi meseolvasás után különösen sokat fejlődtek azoknak a lányoknak a nyelvi készségei,... »

Hogyan lehet együtt élni egy alkoholistával? Milyen mintát lát a gyerek?

Elképzelhető, hogy Zacher Gábornak igaza van? Hol él az a rengeteg (többségében férfi), aki napi szinten iszik alkoholt, és el sem tudja képzelni anélkül az életét? Azt írják, hogy sok kocsma szinte üres, az utcán sem dülöngél... »   1 hozzászólás

Megvan, miért viselkednek felelőtlenül a tinik

A kamaszok viselkedészavarainak egyszerű, kézenfekvő oka van: agyuknak az a része, ami a döntéshozatalért és empátiáért felelős, még hiányos. A szürkeállomány ilyen jellegű hiányossága ahhoz vezet, hogy sokan antiszociálisan és... »   2 hozzászólás

Ha a nagyiék internetelérést kapnának karácsonyra...

Az internet általános terjedésével az idősebb generáció is kezdi felfedezni, hogy mi mindent tartogat számára ez a különleges technológia. Egyre több nagyszülő hívja online a külföldön tanuló unokáját vagy más családtagjait, és... »

Nem foglalkozom politikával. Csak néha, akkor is ritkán...

Már többször leírtam: nem foglalkozom politikával. Nem az én asztalom, nem az én dolgom, nincs hozzá se kedvem, se időm, se energiám. Néha viszont óhatatlanul beoson az életembe egy-két téma. Most is ez történt... »

10 ok, ami miatt agresszívak és indulatosak a gyerekek

Ha elvonatkoztatunk a "bezzeg a mi időnkben..." és az "ezek a mai gyerekek..." felkiáltásoktól, valóban meg kell állapítanunk, hogy valami nincs rendben a világban – mindenki sokkal idegesebb, hamarabb... »

A liberális pasik tovább szexelnek - A férfi boldogság titka

A valaha volt leghosszabb longitudinális vizsgálat eredményeit ismerhetjük meg egy 2012-ben megjelent könyvben. A kutatás során 1938-tól követték a Harvard Egyetem 283 férfi hallgatóját napjainkig, arra keresve a választ, mi... »

Keresik az ország legszuperebb nagymamáját!

Kerestetik az ország legszuperebb nagymamája, aki a lehető legkülönlegesebb módon, s a legtöbb időt tölti unokáival. A pályázat során bármely 6. életévét betöltött unoka, de akár szülő is nevezheti a nagymamát. A pályázóknak... »

Az apa hiánya miatt lesz valaki terrorista?

Az apa hiánya vagy meggyengült jelenléte meghatározó lehet abban, hogy egy fiatal szélsőségessé váljon és terrorista szervezetekhez csatlakozzon - jelentette ki egy klinikai szakpszichológus a köztévé hétfő esti műsorában. »

Hogyan lettem a legjobb anya a világon

Okoztak már nagyon sok örömet a gyerekeim, igazából imádok velük beszélgetni, mert nyitottak, értelmesek, van véleményük és jó a humoruk. Szeretek velük lenni. Szeretek rájuk nézni, csak úgy... De amikor egy külső, objektív... »

Tényleg ilyen rettenetes szülők vagyunk? – Dr. Csernus ötször

Mintegy hét évvel ezelőtt jelent meg Dr. Csernus Imre Ki nevel a végén? című könyve, a Jaffa Kiadó gondozásában. Az elmúlt időszakban azonban nemhogy érvényt vesztettek volna a gondolatai, de  – az elmúlt napok eseményeinek... »   1 hozzászólás

Apa fürdet, anya főz – de melyikük tanul a gyerekkel?

Egy friss családi kutatás szerint a sport, a fegyelmezés és fürdetés az apukák dolga, míg a házimunka és háztartás hagyományosan a nőké, legalábbis a magyar válaszadók szerint. »

A liberális nevelés megbukott

A fenti kijelentést József István gyermekpszichológus tette a Kaposvárimami Egyesület családi és információs napján. A rendezvényen szó esett egyebek közt arról, hogy miről mesélnek a gyerekrajzok, mit is jelent a... »   11 hozzászólás

A szállások többsége családbarát, a vendégek nem mindig

Ma már vannak olyan szállodák, amelyek úgy hirdetik szolgáltatásaikat, hogy garantálják: nem botlanak a vendégek babakocsiba az előtérben... A kisgyerekesek kontra gyermektelenek/nagy gyermekesek közötti harc szerencsére azért... »

Család és karrier? – Böjte Csaba is tart előadást

Család és Karrier? címmel ismét előadásokat, beszélgetéseket szervez a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. A beszélgetések és az előadások alkalmával a párkapcsolatok, az elköteleződés, valamint a családalapítás témája... »

Megmutatjuk, mit jelentenek az új piktogramok a tévében!

A szülők és a gyerekek tudatos válogatásának megkönnyítésére ezért egyedülálló műsorajánlási rendszert indít gyermekpszichológusok bevonásával a Tévézz okosan! társadalmi kampány. »

Ó, nagymami: a hosszú élet és a tartós kapcsolat egyik titka

A nagymama lehet a hosszú élet és a tartós kapcsolat egyik titka egy amerikai antropológus, a nagymamaelmélet megalkotója szerint, aki most matematikai modellel igyekezett alátámasztani feltevését. »

Tényleg borzasztó választás a bölcsi?

A nő azt olvasta valahol , mégpedig egy neves pszichológus tollából, hogy a gyereknek 4 éves koráig az anyukájuk mellett a helyük. Szerette volna bölcsődébe adni a kisebb gyerekét, amikor a nagyobb oviba ment, de nem tette,... »

Itt a tökéletes esti mese receptje

Az ideális esti mese a legújabb kutatás szerint nyolc és fél perces, és szerepel benne egy sárkány, egy hercegnő, egy varázsló és egy tündér. »

A Kölöknet kiadója a Netvestor Kft. © Minden jog fenntartva

.