Hírek

Az erő legyen veletek – ma különösen!

Május 4-e a nemzetközi Star Wars Nap – ezt a napot maguk a rajongók választottak a Star Wars ünneplésére, ami változatos módokon valósul meg: Csillagok Háborúja tartalmakat posztolnak a közösségi médiában, speciális vetítéseket, filmes maratonokat tartanak, beöltöznek a kedvenc karakterüknek vagy épp értékes Star Wars ereklyékre vadásznak.

Miért éppen május 4.?

Mondd hangosan, hogy „May the 4th Be With You” és hallhatod a szójátékot, amit a rajongók találtak ki 1978-ban. A 70-es években bukkant fel először a jelmondat. 1979-ben Margaret Thatcher megnyerte a választásokat, és ő lett Nagy-Britannia első női miniszterelnöke. A pártja, hogy megünnepeljék a győzelmét, egy fél oldalas hirdetési felületet vásárolt a London Evening News-ban a következő szöveggel: "May the Fourth Be with You, Maggie. Congratulations." 

A rajongók azóta is ezzel fejezik ki hódolatukat a Star Wars iránt, és ez a trend az utóbbi években még erősebb lett. A jeles nap jó alkalmat ad a Lucasfilm számára, hogy a Disney-vel közösen meghálálja a Star Wars közösség szeretetét és odaadását a Star Wars: Force for Change kezdeményezés nevében, valamint önzetlenségre buzdítsa a rajongókat is.

Magyarországon ma a Heim Pál Gyermekkórháznak juttatnak el ajándékokat.

 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás