Hírek

Az olvasást népszerűsíti az étteremlánc

Olvasást népszerűsítő programba kezdett a McDonald’s! A fiatal, magyar szerzőpáros labirintuskönyve, a „Dóri és Marci nyomoz” című kötet 260 000 példányban található meg országszerte a népszerű étteremláncban.

Őszintén bevallhatjuk: családosként bizony megfordulunk olykor valamelyik gyorsétteremben, és leggyakrabban nem egyedül megyünk, hanem gyerekkel együtt. Akik persze, örömmel kapnak a nekik szóló ajánlatok valamelyikén, hiszen minimum egy játék jár hozzá pluszban, csak úgy, ajándékba. Hogy a játékok hosszú távú sorsa mi lesz, az jelenleg másodlagos, hiszen mostantól akár könyvet is kaphat a gyerek.

Áprilistól ugyanis a hazai McDonald’s éttermekben a már jól ismert játékok mellett mesekönyvet is választhatnak a gyerekek jelképes, 390 forintos áron: a  „Dóri és Marci nyomoz” izgalmas labirintus-története a 6-10 éves korosztálynak szól. Az Európa-szerte 2012-ben elindított program jóvoltából 38 országban évente összesen több mint 32 millió könyv került a gyermekekhez és családjaikhoz.

Magyarországon a McDonald’s első hazai fejlesztésű könyve, a „Dóri és Marci nyomoz” 260 000-es példányszámával idén minden bizonnyal a legnagyobb olvasóközönséget elérő mesekönyv lesz. A Tessloff Babilon Kiadó gondozásában megjelenő, színes, keménytáblás kötet egy fiatal szerzőpáros, Mán-Várhegyi Réka író és Timkó Bíbor grafikus színvonalas munkája.

És hogy mit jelent a labirintus-történet? Aki emlékszik még a Kaland, Játék, Kockázat könyvekre, annak nem is kell magyarázni, de aki mégsem, annak eláruljuk: az olvasók az egyes epizódok végén maguk dönthetik el, milyen irányba folytatódjanak a kalandok. Ennek köszönhetően aztán a történet többféleképpen is véget érhet, attól függően, hogyan dönt menet közben a gyerek.

A fenti kötettel tehát nemcsak izgalmas történetet és minőségi vizualitást adunk a gyerek kezébe, de lehetőséget a játékra, sőt a szülőkkel való játékos együttlétre, párbeszédre is.

A kiadvány a gyermekmenük mellé 390 forintos áron vásárolható meg. A kötetben található illusztrált oldalakon látható üres helyekre matricákat ragaszthat a kiskorú, amelyekből egy-egy csomag szintén jár majd a menükhöz.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 
Címkék: hír

Kölöknet hozzászólás

aláírás