Hírek

Videoblog a nők szerepének megváltoztatásáért - Rálátás női szemmel

Szelényi Zsuzsa neve fémjelzi azt a legújabb kezdeményezést, mely Több nő projekt néven a modern kori női egyenjogúságért, illetve a női tudás egyenjogúságáért száll síkra.

"A Több nő projektet azért indítottam el, mert sokakkal együtt én is úgy gondolom, hogy, amit a nők tudnak, az aranyat ér. Aranyat ér, de sokszor mégsem kap. Az élet legtöbb területén nem áll rendelkezésre külön futópálya a nők számára, hogy a teljesítményük megméretődjön - állítja Zsuzsa. - A Több nő projekttel a nők tudását ünnepeljük. Nem kiszorításban gondolkodunk, hanem abban hiszünk, hogy a nőknek a férfiak mellett a dobogón van a helye. Abban hiszünk, hogy mindenhol és minden szinten társak vagyunk.”

Sok pozícióban (még a politikában is) kevés nő dolgozik, aminek nagyon sok hátránya van. Legfontosabb célja a programnak: elérni, hogy a nők sokkal jobban tudják hallatni a hangjukat az élet mindennapi területén. A projekt megálmodói arra kívánnak rámutatni, hogy női szemmel többé-kevésbé másmilyen a világ, és a férfiakétól eltérő, más nézőpontból is lehet látni a dolgokat. És ha ez a más nézőpont kellő figyelmet és hangsúlyt kap, akkor nők és férfiak együtt többre juthatnak.

A tervek szerint a projekt videóblogján rendszeresen jelennek meg kisfilmek, melyekben Zsuzsa női szakemberekkel beszélget. Olyan, társadalmilag fontos, vagy éppen aktuális kérdésről, amelyre a hölgyek nap mint nap maguk is keresik a megoldást. Rálátást kapunk tehát női szemmel. A már elkészült első kisfilm az iskoláról szól. „Mitől jó egy iskola? Mire figyelünk, és mire kéne figyelnünk, amikor iskolát keresünk?” - ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresik a válaszokat a filmben – természetesen -  a nők. Reméljük, a projekt hamarosan minél több női követőre, és FÉRFI fülre talál majd…

„Hallassátok a hangotokat ti is” – invitál Zsuzsa a projekt weboldalán . Bárki csatlakozhat itt: www.tobbno.hu.

Szelényi Zsuzsanna pszichológus, a nemzetközi kapcsolatok szakértője, liberális politikus, országgyűlési képviselő. Szakterületei a nemzetközi kapcsolatok, fejlesztéspolitika, oktatáspolitika, az emberi jogok, a nők jogai.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 
Címkék: hírek, video

Kölöknet hozzászólás

aláírás