Szülő- és gyereknevelés

Baj, ha a gyerek társaságban is a telefont nyomkodja?

Zavar téged, ha más gyerekének a tabletezése beszippantja a te gyereked figyelmét, és elvonja őt a játéktól? A nyilvános, társasági tabletezés, telefonozás illetlenség, sőt, egyenesen az ördög műve, amit üldözni kell, vagy ez az egész csak nyanyás nyafogás, és haladni kellene már a korral? Tegyük végre tisztába a dolgokat, kommentelj, szavazz, de semmiképp se hallgass tovább!

Szakértők szerint az új dolgok megszokása pont egy generációig tart, vagyis a rossz hír, hogy az okostelefonokkal és tabletekkel kapcsolatos kérdések és konfliktusok még legalább 10 évig intenzíven terítéken lesznek (bár már nagyon várjuk, hogy lecsengjenek), jó hír viszont, hogy ez az élet rendje, vagyis egyszer ennek is vége lesz. 

shutterstock 141635932 Baj, ha a gyerek társaságban is a telefont nyomkodja?

Most éppen az a helyzet és a helyzetből adódó nagy kérdés, hogy mi van akkor, ha egy boldog, képernyőmentes estét tervezünk a családdal, mondjuk valami hangulatos kerthelyiségben, a felnőttek esznek-isznak beszélgetnek, a gyerekek játszanak és rohangálnak vidáman. Egészen addig, amíg meg nem érkezik egy másik család két gyerekkel, a két gyerek kezében pedig egy-egy iPad, amin YouTube videókat bámulnak, viszont legalább szépen csendben ülnek az asztalnál. A mi, eddig szépen játszó gyerekeink köréjük sereglenek, a válluk fölött ők is bámulni kezdik a videókat, a felnőttek bosszankodnak mind a két oldalon, és próbálják visszaterelgetni őket, a gyerekek frusztrálódnak, mit lehet itt csinálni?

Hasonló helyzetbe mindenki került már, akinek van társasági élete olyanokkal, akiknek 8 és 18 év közötti gyerekei vannak. Szinte mindig lesz valaki, aki elővesz egy telefont/tabletet, és ha csak nincs közös álláspont, és teljes gyerekcsapatra vonatkozó korlátozás, pillanatokon belül az összes kölyök ott fog tömörülni, és mind a képernyőt bámulja. 

A cikk további folytatása: divany.hu

2017 július 27.

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás