Karácsonyi játéklapozó

Mistakos

 
     

Széktorony – az ügyességi játék

Aki szeret marokkózni, az a Mistakost is imádni fogja! De amíg a marokkóban az egymásra esett pálcikákat felszedni kell mozdítás nélkül, addig a Mistakos lényege ennek a fordítottja: építkezni kell felfelé, és egymásra pakolni az elemeket. A pálcikák helyett kis műanyag székekkel játszunk: tegyél le egy széket az asztalra, és a következő játékosnak már úgy kell rátennie a sajátját, hogy a széke nem érhet az asztalhoz. Így felváltva pakoljuk egymásra a székeket, óvatosan egyensúlyban tartva a széktornyot, le ne dőljön. A játék addig tart, amíg az építmény szilárdan áll! Légy te az ügyesebb építő!

 

    

Beszélő sétagolyó

A legkisebbek játéka

Ez a magától mozgó, magyarul beszélő golyó minden baba kedvence lesz! A már mászó és ülni tudó babák kitűnő játszótársa, mert azzal, hogy magától elgurul a baba elől, a gyermeket mozgásra készteti, a golyó különböző gombjai pedig megnyomás után más-más hangot adnak ki.  Így a gyerekek különböző dallamok és dalok segítségével ismerkedhetnek meg az első színekkel, formákkal, állatokkal és azok hangjával. A különböző hangokat színesen villogó fények kísérik, hogy még mulatságosabb legyen a játék.

Science4You

Tudományos játékszett

Ha okos ajándékot keresünk tizenéves gyerkőcnek, amellyel játszik és tanul egyszerre, akkor válasszunk a Kémia tudománya vagy a Parfümkészítés tudománya játékszettek közül. Ezekkel az izgalmas, felfedezésre hívó játékszettekkel a gyerekek saját maguk végeznek komolyabb vagy mókásabb kísérleteket, így játszva ismerik meg az élvezetes kémiai folyamatokat, az anyagok kölcsönhatását. Minden doboz tartalmazza a munkához szükséges eszközöket, alapanyagokat, és egy részletes magyar nyelvű oktatókönyvet is, amely plusz érdekes információkkal is szórakoztatja a gyerekeket. Haboszlop, saját parfüm, vagy csepposzlopok a szobában: mindezt könnyen és önállóan megvalósíthatják a kísérletezni vágyó kistudósok.

A legjobb készségfejlesztő játék címet a Parfümkészítés tudománya játékszett nyerte az idei Ország játéka versenyen!

Tanuló babakopter

A nagyobb babáknak

A másfél év körüli, nagyobb babák izgalmas játéka a zenélő mini-helikopter, amellyel játék közben tanul is a gyerkőc. A Vtech babakopter segíti a motorikus fejlődést, fejleszti a látás-mozgás koordinációt, mulatságos mondókákkal és versekkel szórakoztatja, és hosszabb időre is képes lekötni a babát. Ha a baba megforgatja a propellert, meghúzza a helikopter zsinórját, zongorázik rajta, vagy a színes gombok bármelyikét megnyomja, mindig újat tanul, érdeklődésének jutalma pedig egy felvillanó színes fény, egy kedves dallam vagy mondóka. A színes helikopterbe golyókat is dobálhat a baba, melyek eltérő felülete serkenti a látást és a tapintást. A játék hűséges társ is a tipegőknek, mert a gyermek maga után is húzhatja a kerekeken guruló Babakoptert, így gyakorolva az önálló járást.

Kis felfedező

Memóriajáték óvodásoknak

Az óvodásokat nagyon sok minden érdekli, ezért olyan játékot érdemes választani a számukra, amellyel játszva tanulnak is. A Trefl memóriajáték, a Kis felfedező – ÁBÉCÉ éppen ilyen: a játék során a színes betűket kell összetársítani a gyerekek számára is könnyen felismerhető gyümölcsökkel és tárgyakkal. A memóriakártyák segítségével a gyerekek megismerik a betűket, és az emlékezőtehetségük fejlesztése mellett edzik a koncentrációjukat, és bővíthetik szókincsüket is. Az Ábécé egy színes, biztonságos festékkel gyártott játék, mely a legkisebbek számára is kellemes szórakozást tud nyújtani.

Fókuszban az SNI-s gyerekek
tanulópénz PISA kreatív oktatás

A Kölöknet kiadója a Netvestor Kft. © Minden jog fenntartva