Ajánló

A menő diákok játszanak a halmozottan sérült gyerekekkel

Együtt fogócskáznak, birkóznak, játszanak az ép gyerekek a halmozottan sérült társaikkal egy dunakeszii általános iskolában. A szülők által létrehozott Veni Vidi Vici Alapítvány csak egy termet keresett sérült gyerekeik... »

Egyenlő esélyeket mindenkinek! Vagy mégsem? – Avagy az integrált oktatás árnyaltsága

Ugyan a fogyatékos gyerekek normál oktatásba való integrálásának gondolata az utóbbi években Magyarországon is egyre inkább teret kapott, és abban sokan egyetértenek, hogy az alapelve pozitív, a bevezetés módjában,... »
címke:Ajánló

A Fortnite-őrületről – miért videojátékoznak annyit a gyerekek?

Az elmúlt év legnagyobb slágere a videojátékok körében egyértelműen a Fortnite volt, de minden évben van valami aktuális kedvenc, ami a kiskamaszokat az elektronikus eszközök elé szögezi. Felmerül a kérdés, hogy miért annyira... »
címke:ajánló

A gyermek nyomoz: önmaga után

A könyvre egy kedves ismerősöm értetlenkedő facebookposztja kapcsán figyeltem fel, melyben kíváncsian kérdezte, én vajon találkoztam-e már vele, és ha igen, mi a véleményem róla. Mert ő, mint írta, mellényúlt. Én pedig... »
címke:ajánló

Olvasnivaló alsósoknak

Egy ma is szórakoztató klasszikust ajánlunk most. Vagyis alsós kisiskolások ajánlják: általános iskolásokat kérdeztünk arról, hogy tetszett nekik Erich Kastner Pötyi és Anton című kisregénye. Tetszett. És hogy miért? »
címke:ajánló

Nincs nagyobb nemzetstratégiai közérdek az oktatásnál, a kormánynak mégsem fontos

2018 első félévében még 430 ezer olyan ember élt Magyarországon, akinek nem volt állása, pedig szeretett volna dolgozni. Ennyire becsülhető a statisztikák alapján a megmaradt munkaerő-tartalék, ami hiába tűnik soknak, még sosem... »
címke:ajánló

Olvasnivaló tiniknek

Ha az online kütyük helyett szívesebben látnál a gyerkőcöd kezében könyvet, de egyre nehezebben veszed rá az olvasásra, akkor ez a rovat segíthet neked. Sorozatunkban tizenéveseket kérünk meg, hogy olvassanak el és értékeljenek... »
címke:ajánló

Olga, a papírlány

A W.I.T.C.H. és a Fairy Oak világhírű írójának legújabb sorozata kiskamaszoknak, önmaguk elfogadásáról könnyed stílusban, közhelyek nélkül, sok kalandba és bolondozásba ágyazva.  »
címke:ajánló

Szelfimánia – avagy miért sikeresebbek az empatikus gyerekek?

Korunkban központi szerepet kap az egocentrizmus, melyet jól szemléltet a „szelfik” térhódítása. Az énközpontúság nagymértékben csökkenti az empátiát, az emberség alapját, ezért vált szükségessé gyermekeink fókuszának... »
címke:ajánló

Pukimeghajtású hősdisznó és szuperokos rágcsáló a (z)űrben

Vajon milyen út vezet a trágyás ólból a varázslatokkal teli, csillagközi küzdelmekig? Milyen sorsa lesz a barátok nélküli disznónak, ha szuperképességre tesz szert? Dóka Péter elbeszélésének univerzuma nagyon tágas, megférnek... »
címke:ajánló

„Okosan válogatni a bőség zavarában” – Ezekre figyelj, mielőtt játékot veszel a gyereknek!

Bármilyen furcsa is hallani, egy óvodáskorú gyerek számára körülbelül 6 darab játék elég lehet, ennél több tárgyra sokkal hamarabb ráunnak a gyerekek. Akkor pedig, ha a gyermek nem csinál semmit, csak ül, és maga elé bambul,... »
címke:ajánló

Megvannak a győztesek!- MagyarBrands 2018

A MagyarBrands program idén kilencedik alkalommal értékelte a kiváló magyar márkákat: a fogyasztói, üzleti és innovatív kategóriában kiválóan teljesítő hazai márkák 2018-ban  először munkáltatóként is megmérettethették magukat.  »

Lovag akarsz lenni?! Nincs is paripád!

Lehet-e egy kisfiú lovag? Lehet-e egy kislány lovag, ha egy mesei újkorban élnek? Ha nem, akkor miért igen, és hogyan (nem)? Ezekre a kérdésekre ad választ a kisiskolás gyerekeknek a Lovag leszek könyvsorozat első két kötete, A... »
címke:ajánló

Bartos Erika kapja 2018-ban a Janikovszky Éva díjat

A Janikovszky Éva díjat az íróról elnevezett irodalmi alapítvány hozta létre azzal a szándékkal, hogy olyan irodalmi és művészeti alkotások létrehozóit díjazza, akik a felnőtt és a felnövekvő nemzedék együttélésének helyzeteit,... »
címke:program

Nyitottabb szülői közeg, kreatívabb gyerek?

Sok szülőt foglalkoztat a kérdés, vajon mennyire kreatív a gyermeke. Lengyel kutatók ezúttal azt vizsgálták, hogy melyek azok a magatartásformák és személyiségjellemzők a szülők részéről, amik a gyermeki kreativitás... »
címke:ajánló

Az egyperces mesék helyett Primanima

A két nagyobb gyerekemmel (5 és 7 évesek) a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál gyermekfilmes vetítésein jártunk. De ti hol voltatok? »
címke:ajánló

Ezek voltak a legjobb rajzfilmek

Válogatás korábbi évek legjobb Primanimás gyerekfilmekből. Ha tetszettek, érdemes idén is ellátogatni a fesztiválra, melynek gyermekprogramjairól egy korábbi cikkünkben már hírt adtunk.   »
címke:ajánló

Óvodai és iskolai alapítványok jelentkezését is várják a Tesco közösségi pályázatára

Október 8-án ismét elindult a Tesco pályázati programja, az „Ön választ, mi segítünk”. A kezdeményezés eddigi 4 fordulójában több mint 300 környezetszépítő, oktató-felzárkóztató, valamint egészséges életmódra nevelő program... »

Több ezer gyógypedagógus hiányzik, mégsem engedik őket a főiskolára

A súlyosan, halmozottan sérült gyerekek fejlesztésének kulcsszereplői a gyógypedagógusok. Sokszor ők az egyetlenek, akik hidat képeznek a fogyatékossággal élő gyerekek és a közoktatás között. Szerepük felbecsülhetetlen, mégis... »

A biztonságos kötődés Istenhez is közelebb hoz?

A biztonságos kötődést számtalan dologgal összefüggésbe hozták már, a tanulmányok tárháza kimeríthetetlen. Olyannyira, hogy 2013-ban már arra is terveztek vizsgálatot, vajon hogyan alakul a gyermekek Istenhez való kapcsolata... »
címke:ajánló