Hírek

"A menő szelfi az életedbe kerülhet!" Kampány a biztonságos pózolásért

"A menő szelfi az életedbe kerülhet! Úgy készítsetek szelfit, hogy meggyőződtek arról, biztonságos helyen tartózkodtok, és az életeket semmi sem fenyegeti!" - olvasható a figyelmeztetés az orosz belügyminisztérium honlapján. A tárca az egyre vakmerőbb helyszíneken készült, több esetben halálos balesetekhez vezető fényképek miatt indította az akciót.
 

A veszélyekre felhívó kampány célja, hogy ráébressze az oroszokat, s főként a fiatalokat, hogy a vélt dicsőség, az internetes tetszésnyilvánítások, de a hecc kedvéért sem érdemes magasfeszültségű távvezetékre, magas épület tetejére felmászni vagy vasúti síneken, vonatokra kapaszkodva készíteni fényképet önmagukról. A honlapon ezeket a veszélyes próbálkozásokat tiltó táblákat helyeztek el.


Az utóbbi hetekben gyakran végződött halállal a szelfizés Oroszországban. A belügyi honlapon is szörnyű esetekről számolnak be. A napokban a híres Moszkva City felhőkarcolóinál zuhant le a mélybe egy fiatal lány, miközben önmagát akarta fotózni.

Májusban egy másik, 21 éves moszkvai lány fegyverrel a kezében akart önmagáról hatásos fényképet készíteni, de véletlenül fejbe lőtte magát. Szerencsére túlélte a balesetet.

Ugyancsak két hónapja a Rjazanyi területen már nem volt ilyen szerencsés az a kamasz, aki a vasúti sínek között akart fényképet készíteni magáról, de a lába beakadt az áramelosztóba, majd az áramütés miatt lezuhant a hídról, és a kórházban belehalt a sérüléseibe. Egy kilencedik osztályos Moszkva környéki fiú pedig egy magasfeszültségű távvezetékbe kapaszkodva szenvedett halálos áramütést.

A kampányról rendezett moszkvai tájékoztatón elhangzott, hogy az utóbbi időben folyamatosan nő az amatőr fotósokkal történő balesetek száma. Az év eleje óta mintegy száz esetben sérülésekkel járt a szelfizés, és több tíz halállal végződött. A probléma valódi, a következmények igen fájdalmasak - szögezték le.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás