Hírek

Keresik a legjobb tanárokat és edzőket!

A MOL Tehetséggondozásáért Díj a fiatal tehetségeket felfedező tanárok és utánpótlásedzők munkáját ismeri el. A 2014. évi díjakat kilenc személy veheti át. Fontos: nem a csodagyerekek nevelésére "szakosodott" szakembereket keresik, hanem azt a példaképet, akik a hétköznapok kihívásai közepette mutatnak utat és lehetséges alternatívát a rájuk bízott tinédszereknek.

Kit lehet a díjra jelölni?
Azoknak a szakembereknek a munkáját szeretnék elismerni a díjjal, akik sokat tesznek a fiatalokért, és emberileg-szakmailag is példát tudnak nekik mutatni. Ilyen példaképekre nagy szüksége van a kamasz korosztálynak. Számos eset mutatja, hogy egy tanár vagy edző személyisége mennyire meghatározó a fiatal pályaválasztásában vagy motiválásában.


 

Ki nyújthat be jelölést?
Jelölést bárki benyújthat egyénileg vagy csoportosan. Általában a szülők vagy tanár- és edzőkollégák, igazgatók kezdeményeznek. A jelölés természetesen akkor hiteles, ha személyes kapcsolat van a jelölttel, hiszen így tudja megfelelően méltatni őt a jelölő. De volt diákok is sokszor összefognak: érkezett már jelölés biológia tanárra negyven volt tanítványa aláírásával, akik mind orvosok, tanárok, biológusok lettek egykori tanáruk példája nyomán.

A díjazottak mely tulajdonságait emelhető ki?
Közös bennük, hogy régóta és nagy elkötelezettséggel foglalkoznak a fiatalokkal. Időt, energiát nem kímélve szervezik számukra a programokat, felkészítőket, edzéseket. Nem a csodagyerekek nevelésére szakosodnak. A kitartó munka, a szaktudás és a jó emberi kapcsolatoknak köszönhetően érik el az eredményeket, amelyek persze képességtől függően hozhatnak egészen kimagasló eredményt is.

Milyen díjazásban részesülnek a díjazottak?
A MOL Tehetséggondozásért Díj erkölcsi és anyagi elismerés. A tárgyi díj mellé 500.000 Ft nettó pénzjutalmat kapnak a díjazottak. A díjat évente 3 edzőnek és 3-3 művészeti ill. tudományos területen eredményes tanárnak ítéli oda az Új Európa Alapítvány kuratóriuma, azaz összesen 9 személy veheti át az elismerést.

Meddig lehet jelölni, és mikor van a díjátadás időpontja?
December 31-ig várják az internetes oldalon a jelöléseket.

A díjak ünnepélyes átadására 2015. március elején kerül majd sor.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás