Ajánló

Szélforgó, a gyerekprogram-ajánló

Hétvégi programajánló

2017. január 18-25.

Január harmadik hetében meglepően izgalmas kínálat várja a családokat. Ti melyiket választjátok? Éjszaka a könyvtárban, nem egy, nem kettő, hanem háromemeletes mesekönyv, esetleg misztikus túra a soha be nem fagyó vizek vidékén?

Ha szombat, akkor könyvtár

Január 21-én, szombaton hatodik alkalommal rendezik meg az újpesti Király utcai könyvtárban az „Éjszaka a könyvtárban” eseményt. Ezúttal is a megszokott programokkal készülnek a szervezők: délután öttől bábelőadás, ingyenes beiratkozási lehetőség, teljes nyitvatartás hajnalig. A Sárkányos Gyerekkönyvtárban ugyanezen a napon a magyar dinókról tudhattok meg minden fontosat Ősi Attila dinókutató előadásán. Az Ugocsa utcai könyvtárban pedig farsangi álarc- és dekorációkészítésre nyílik lehetőség szombat délelőtt.

Éjszaka a könyvtárban

http://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/ejszakas-kaland-a-konyvtarban/102002/

http://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/a-mult-sarkanyai-dinoszauruszok-magyarorszag-teruleten/102195/

http://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/-itt-a-farsang-all-a-bal-quot-/102196/

Misztikus téli túra

A 2017-es év első természetismereti túrája során, a minden évszakban más arcát mutató Tatai Fényes Tanösvényre látogathattok ki Márkus Ferenc természetvédelmi ökológus vezetésével. A kirándulás célja, hogy a résztvevők téli körülmények között is megismerkedhessenek a soha be nem fagyó langyos források áttelelő élővilágával. Láthattok majd tőkés récét, szárcsát, jégmadarat, sőt ha szerencsétek van, akkor nutriát vagy akár hódot is. A két órás túra nagy népszerűségnek örvend, így a 9 órás turnusra már minden hely betelt, de a 11 órásra még van néhány hely.

Tatai Fényes Tanösvényre

http://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/fenyes-tanosveny-tura/102494/

Izgalmas előadás iskolásoknak

Az Ódry Színpadon a színésznövendékek évről-évre igazán különleges gyerekelőadásokkal örvendeztetik meg a közönséget. A tavalyi évben sikerrel futott A brémai muzsikusok egyedi hangvételű feldolgozása, idén pedig Darvasi László A háromemeletes mesekönyv című művének adaptációja került színpadra. A szerző, aki a Trapiti-könyvekkel és a Pálcika-történetekkel már bebizonyította, hogy ért a gyerekek nyelvén, ebben a történetben egy kíváncsi, a világ dolgaira választ kereső kisfiút állít a történet középpontjába. A darab 7 éves kortól ajánlott.

 Darvasi László A háromemeletes mesekönyv

http://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/a-haromemeletes-mesekonyv-364484/100961/

Diafilmezés

Sokak egyik legkedvesebb téli időtöltése a diafilmezés, és bár egy-egy kedvencet akár tízszer-hússzor is megnéznek a gyerekek, néha nem árt egy-egy újdonsággal is előjönni. A közösségi dianézés igazán kellemes élmény, hiszen nem csak új mesékkel gazdagodhatunk, de a frissen szerzett élményeket másokkal is megoszthatjuk. A közeljövőben több helyen is lehetőség nyílik közös diafilmezésre. A Klebelsberg Kulturkúriában szombaton fél négytől rendezik meg a Diafilmek délutánját, ahol két teremben kisebbeknek illetve nagyobbaknak való filmeket vetítenek. A Márai Könyvtárban havonta egyszer tartanak diavetítős délutánt, amire legközelebb január 25-én kerül sor. A Pozsonyi úti Pagony könyvesboltban péntekenként 17 óra 30-tól várják a diafilmek kedvelőit.

Diafilmezés

http://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/diafilmek-delutanja/95679/

http://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/diavetites/102377/

http://www.gyerekprogramajanlo.hu/konyves-kezmuves/pagony/23055/

Parlez-vous français?

Nem? Semmi gond, ugyanis a Francia Intézet gyerekeknek szóló filmjét magyar szinkronnal vetítik január 24-én délután a Francia Intézetben. A történetről: Félicie egy árvaházban él, Bretagne-ban, mindene a tánc. Legjobb barátja, Victor pedig feltaláló szeretne lenni, ha nagy lesz. Közösen elhatározzák, hogy szerencsét próbálnak a fővárosban, és kifőznek egy szökési tervet. Félicie azonban nem is sejti, milyen kemény fába vágta a fejszéjét, hiszen ahhoz, hogy megvalósítsa az álmát, vagyis bekerüljön a párizsi Opera tánckarába, nagyon kemény küzdelem vár rá, és bizony még sokat kell tanulnia.

Parlez-vous français?

http://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/balerina/102026/

Szélforgó, a gyerekprogram-ajánló
Szélforgó gyermekprogramajánló

2017 január 18.

 
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás

A Kölöknet kiadója a Netvestor Kft. © Minden jog fenntartva