Ajánló

Szélforgó, a gyerekprogram-ajánló

Hétvégi programajánló

2017. február 15 - 21.

Ha az ablak mellett ülünk a napsütésben, már érezzük a melegét. A hó foltokban még fellelhető, de csupán csak a budai hegyvidéken. Az első hóvirágok is kidugták a fejüket. Lassan itt, az ideje, hogy ti is kibújjatok a hetek óta magatokra tekert meleg pokrócokból, nyújtózzatok egy nagyot és kezdjétek el megszervezni a családi programot a hétvégére. Mert közelít a tavasz!

A Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában ismét Világjáró gyerekek a hétvégén. Február 18-án a Kínai Újév és a Selyemút témája kerül a középpontba. Ezen a délelőttön táncbemutatóval, teakóstolással, játékos országismerettel és kreatív foglalkozásokkal igyekeznek még közelebb hozni a gyerekekhez az ázsiai ország kultúráját, hagyományait és ízeit. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Kínai Újév és a Selyemút

http://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/vilagjaro-gyerekek-kina/103661/

A Fehérlófia az egyik legismertebb magyar népmese, ami koroktól függetlenül érdekes és érvényes mindenki számára.  Dobszay-Meskó Ilona, kortárs zeneszerzőnő és Tarr Ferenc, szövegíró ezért is döntött úgy, hogy ebből a csodálatos meséből modern hangzású zenejátékot készít.  A felnőtté váló, sok kalandot megjáró hős története az értékek mellett azt is bemutatja, hogy a kortárs zenétől nem érdemes félni! A Dohnányi Zenekar ingyenes zenei sorozata gyerekeknek szombaton a Klauzálházban.

http://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/budafoki-dohnanyi-zenekar-zeneerto-leszek/102782/

 

Ezen a hétvégén irány az erdő! A királyréti Hiúz Ház családi napján megtudhatjátok, hogy vajon a februári erdőben még a tél az úr vagy már kezdődik a tavasz? Ennek járhattok utána rövid erdei séta keretében családi körben – szülők, nagyszülők, keresztszülők és a hozzájuk tartozó gyermekek. A téli madáretető vendégeit is megfigyelhetitek majd, s végül mikroszkóppal merülhettek el az aprók világában. Kézműveskedés,  rejtvények, fejtörők várnak minden korosztályt.

Családinap

http://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/csaladi-nap-kiralyreten/104698/

Az óvodásoknak szóló  mese főhőse a mindenkitől különböző, senkire nem hasonlító kengurukölyök, akit társai ezért nem fogadnak el.  A történet az ő magára találásáról szól. A látvány lapozható mesekönyvet idéz.  A tér alapját képező mesekönyv szerkezete lehetővé teszi a mozgatható figurák sokaságának szerepeltetését.  A zene instrumentális, vokális és tárgyak keltette hangok élő montázsa.  Zene, színház, képzőművészet, bábművészet, cirkuszi effektek és könyvművészet 35 percben.

Kengurukölyök

http://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/a-kengurukolyok-364385/100996/

Az Elveszett Állatok Alapítvány Felelős állattartás című oktatási programja keretében gyakran ellátogat az Óbudai Platán Könyvtárba is, ahol kisebb és nagyobb gyerekeknek beszélnek az állatvédelemről, a természet- és környezetvédelemről, valamint a hobbi- és társállatok helyes tartásáról. Február 21-én délután ismét találkozhattok velük. Ezúttal a mentett madarakról fognak mesélni nektek. A program ez alkalommal is ingyenes.

http://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/feszekhagyok/103466/

 

 

 

Szélforgó, a gyerekprogram-ajánló
Szélforgó gyermekprogramajánló

2017 február 18.

 
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás

A Kölöknet kiadója a Netvestor Kft. © Minden jog fenntartva