ÉletmódSzabadidőKreatív sarok

Kedvenc csomagolópapírjaink

Karácsony előtti utolsó héthez érkezünk, hétvégén arany vasárnap, jobb esetben már mindenkinek megvan az ajándék, a következő lépés a csomagolás. Összeszedtünk öt szép és praktikus csomagolási ötletet, hogy segítsük a készülődést.

Újságpapír

Ez annyira kézenfekvő ötlet, hogy homlokon is csaptam magam, amikor először olvastam róla. Az újságpapír remekül néz ki, ráadásul ez a módszer még környezetbarát is. Nem is beszélve arról, hogy gyakorlatilag fillérekből megvalósítható. Az alábbi kép alapján egyszerűen elkészíthető a szokott módon, celluxal és masnival.Textilek

Óriási csomagok esetében eszembe ötlött egy kicsit extrém gondolat. Némileg elhasználódott, vagy pár helyen foltos karácsonyi terítő remekül illeszkedhet egy nagyméretű ajándékra, melyre több ív csomagolópapírt is elhasználnánk.

A másik zseniális ötlet az ingből készült csomagolás, mely esetében lehet akár az ing is az ajándék. A metódus lényege, hogy az ajándékdoboz tetején kössük meg az említett ruhadarab ujját, így egy dekoratív masnit képezve.

Apróbb konyhai kiegészítőket akár konyharuhába tekerve, egy szép masnival átkötve is átadhatunk. Az elmélet alapján más textilekkel is kísérletezzünk bátran, nem kell aggódni amiatt, hogy elszakad.

Gyerekrajzok a csomagon

A nagymamák elolvadnak ettől az ötlettől. Vegyünk egy nagy, egyszínű, lehetőleg matt csomagolópapírt és adjunk filcet a gyerek kezébe. Egy-két órán belül el is kezdhetünk csomagolni. Ismételjük addig, míg a gyermek el nem fárad vagy meg nem unja.

Növényi bevonat

Ez talán a legmerészebb ötlet, ami idén eszembe jutott. Gondoltak már rá, hogy a káposzta levelek milyen hajlékonyak és könnyen formázhatók?

Ez az ötlet csak abban az esetben alkalmazható, ha az ajándékot még a csomagolás napján átadjuk a célszemélynek, különben megsárgul, vagy elfonnyad. De ebben az esetben viszont nagyon nagy sikert érhetünk el vele, főleg, ha a megajándékozott vegetáriánus.

Salátával és lapulevéllel is megoldható a feladat, viszont a jégsalátát nem ajánlom, mert nagyon törik. Lila és fehér káposzta kombinálásával még szebb az eredmény. A hagyományos spárga illik témájában a kötözéshez.

Letölthető minták

Kevésbé pénztárcabarát, de nagyon sok lehetőséget rejtő opció az interneten talált képek nyomtatása, csomagolópapírnak. Érdemes folytonos, vagy ismétlődő mintákat választani, pöttyös, csíkos, folyondáros vagy kottakép. Ezzel a módszerrel akár egy Munkácsy képbe is elrejthetjük majd az ajándékokat. Ha van egy kedves nyomdász ismerősünk, a folyamat sokkal egyszerűbb.

Ha tetszett a cikk, kövessen minket a Facebookon is!
 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás