Kölöknet klub

Kölöknet Klub

A Kölöknet Klub célja, hogy párbeszédet kezdeményezzen a szülők és tanárok, illetve  a hazai oktatási szakmai szereplői között. Hiszünk abban, hogy az információcsere által tudatosabb döntések, izgalmas kezdeményezések születhetnek. A Kölöknet Klub ennek kíván teret biztosítani, bővebben... mert az oktatás közös ügyünk, és számtalan problémájának megoldása rajtunk is múlik.

Kezdeményezésünk hosszú távú célja, hogy közös erővel elősegítsük a hazai oktatásban az olyan, a jövőben egyre fontosabb munkavállalói kompetenciák fejlesztését, mint a kreativitás, a problémamegoldás, a rugalmasság és az alkalmazkodó képesség. Mindemellett kiemelkedően fontos számunkra a toleránsabb, tevékenységre nyitott, a társadalmi rétegeket egymáshoz közelebb hozó iskolai közösségek létrehozása.

AKTUÁLIS ESEMÉNY:

Láthatatlan Magyarország – Esélykiegyenlítő-e a magyar oktatás?

Az L. Ritók Nóra Láthatatlan Magyarország című könyve iránti nagyfokú érdeklődés miatt a Kölöknek és a Tea Kiadó közös Kölöknet Klubot szervez

Időpont: 2017. november 30-án 15:00 órától 17:00 óráig.

Helyszín: 1035 Budapest, Vihar utca 18.

Az eseményen a szerzővel Kele Fodor Ákos szerkesztő beszélget a könyvről, a szegény gyerekek és az iskola kapcsolatáról, valamint az oktatási rendszer esélyteremtő funkciójáról. Ezt követően a résztvevőknek is lehetősége nyílik szerzővel beszélgetni és a könyvet dedikáltatni.

Gyermekek tízezrei élnek ma Magyarországon a 21. századi Európához méltatlan nyomorúságban. Éhesen, gyógyszer nélkül, teljes és végleges kilátástalanságban. L. Ritók Nóra grafikusművész és tanár, az Igazgyöngy Alapítvány vezetője 2000 óta dolgozik saját alapítású művészeti iskolájában Berettyóújfalun és környékén mélyszegénységben elő gyermekekkel és családjaikkal. E munka során átélt sikereit és kudarcait rendszeresen meg is írja; ezekből a szenvedélyes hangvételű, felkavaró írásokból készült a Láthatatlan Magyarország.

Láthatatlan Magyarország – Esélykiegyenlítő-e a magyar oktatás?

További információk és ajánlók a könyvről:

http://www.teakiado.hu/konyveink/felnotteknek/lathatatlan-magyarorszag/

A Kölöknet Klub Facebook-eseménye:

https://www.facebook.com/events/1973550209634585/

 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 
Címkék: kölöknet klub

KORÁBBI ESEMÉNYEK VIDEÓI:


Kölöknet Klub: A tanulás szabadsága – iskola változatok

   

Kölöknet Klub - Hogyan válasszunk iskolát? - 2017 március 30.

   

Értjük egymást? - Konferencia a szülők és pedagógusok közötti párbeszédről

   
         

Változások és kihívások a szakképzésben kutatási adatok tükrében. - Lannert Judit

 

Válságtünetek és kitörési lehetőségek – szakiskolai kihívások és jó gyakorlatok - Földes Petra

   
     

 

KORÁBBI ESEMÉNYEK ÖSSZEFOGLALÓI: