Hírek

Filmsztárok követelték az elrabolt nigériai iskoláslányok kiszabadítását Cannes-ban

Világsztárok követelték az elrabolt nigériai iskolás lányok kiszabadítását vörösszőnyeges bevonásukkor a 67. cannes-i filmfesztiválon.

A versenyen kívül vasárnap bemutatott The Expendables: A feláldozhatók 3. című amerikai akciófilm főszereplői, Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Harrison Ford, Mel Gibson, Antonio Banderas és Wesley Snipes, valamint Jason Statham, Dolph Lundgren és a rendező Patrick Hughes - miután autogramot osztogattak és üdvözölték a Fesztiválpalota előtt rájuk váró több száz rajongót - "Hozzátok vissza a lányainkat!" feliratot tartottak maguk elé, miközben a több tucat fotós és operatőr kamerája előtt felvonultak a vörös szőnyegen a díszbemutatóra.
 

Szombat este Salma Hayek, Eva Longoria és a francia elnök állítólagos kedvese, Julie Gayet francia színésznő voltak az elsők a cannes-i filmfesztiválon, akik a Nigéria északi részén 2009 óta lázadást folytató, Boko Haram iszlamista szervezet által elhurcolt lányok elengedését kérték.
 

A Boko Haram április 14-én 276 növendéket rabolt el egy bentlakásos középiskolából Chibok városban, ahol jelentős keresztény közösség él. Közülük 223-an azóta is a fogságukban vannak. A szervezet vezetője nemrég közzétett videóüzenetében közölte: rabszolgaként fogják kezelni, eladják és házasságra kényszerítik a diáklányokat. Nigériában többen bírálták a kormány kezdeti tétlenségét a diáklányok elrablásával kapcsolatban.

Szombaton közös "haditervet" fogadott el a Boko Haram ellen öt afrikai államfő Párizsban, hangsúlyozva, hogy a nigériai terrorszervezet korszerű fegyverekkel és jelentős anyagi forrásokkal rendelkezik.

 

FOTÓ: veooz.com

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás