Hírek

Rubik Ernő köszönetet mondott a gyerekeknek

Rubik Ernő a Jersey Cityben található Liberty Science Center Túl a Rubik-kockán című kiállításának megnyitóján köszönetet mondott a bűvös kockát forgató gyerekek millióinak bátorságukért, s azért, hogy vállalni merik a kihívást.

"Kell hogy legyen bennünk magabiztosság, hogy vállaljuk a kihívásokat. Ez az, amit a kockának tanítania kell" - mondta a 70. életévét idén betöltő feltaláló és építész, aki a Magyar Iparművészeti Főiskola belsőépítész szakának tanársegédjeként alkotta meg a logikai játékot 1974-ben.


A 40. évforduló alkalmából megnyílt tárlat kilenc hónapon át lesz látható az LSC-ben, majd 2015-től világkörüli útra indul, és a tervek szerint hét év alatt - Budapest érintésével - járja majd körbe a Földet.

Beyond Rubik’s Cube

A kiállítás interaktív és digitális attrakciók sorával várja a látogatókat. A rendezvény tudatosan kapcsolja össze a műszaki tudományok, a művészet és a dizájn területeit. Bemutatja, milyen hatást gyakorolt a Rubik kocka a képzőművészetre és a zenére. A tárlattal párhuzamosan az év folyamán az LSC-t és több nevezetes New York-i épületet - így az Empire State Buildinget is - a Rubik-kocka színeivel világítják majd ki, a Hudson folyón pedig egy úszó óriás gumikocka csinál hírverést a rendezvénynek.


Az amerikai kiállítással egy időben Magyarország is megemlékezett a Rubik-kocka 40. születésnapjáról, nyáron pedig a Sziget fesztiválon egy héten keresztül kiemelt kocka-programsorozattal várják az érdeklődőket.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás