Iskola

Kirúgtak egy tanárt, mert "nem hagyta magára a kollégáit és a diákjait"

"Megint kirúgtak egy pedagógust, mert kiállt a diákok jövőjéért!" - kezdi beszámolóját a noÁr.

 

A noÁr posztjából kiderül, hogy a balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium fiatal tanáráról van szó, akit azonnali hatállyal elbocsájtottak, pedig érettségiző osztálya volt. Az illető tanárnak nemrég született gyermeke, a felesége szintén tanár, aki éppen gyeden van.

A noÁr úgy véli, idézzük: "a tanár kirakat kirúgása mögötti valódi ok az az, hogy nem maradt csendben, nem hagyta magára a kollégáit és a diákjait, és harcolt egy jobb oktatásért. A döntés felülről jött, azaz központi utasítás volt, ahogy az összes eddigi kirúgás is" - írják.

A noÁr Facebook posztja teljes terjedelemben itt olvasható.

A Veszprém Kukac szintén úgy tudja, hogy a fiatal tanár az iskolájában aktív szervezője volt a tanári tiltakozásoknak, és cikkében azt latolgatja, hogy felmentésének valódi oka lehet-e az, hogy "a minősítése két százalékkal maradt alatta a kötelezően előírtaknak". A veszprémi portál kérdésére a Veszprémi Tankerületi Központ - a közösségi médiában terjedő hírt cáfolva - adott azonnal szűkszavú választ, amely a Veszprém Kukac oldalán olvasható.

Az iskola diákjai a pedagógus felmentésének hírére sorfalat álltak, és a diáktüntetések himnuszaként is elhíresült ’Mi vagyunk a grund’ című dallal és vastapssal búcsúztatták.

Fotó: GettyImages

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás