IskolaTanulás

Öko az iskolában

Hogy a gyereknek nem mindegy, milyen felszereléssel indul nap mint nap az iskolába, azt tudom. Ha máshonnan nem, hát onnan, hogy folyamatosan emlékeztet rá, ha másnak trendibb füzete, ceruzája, tolltartója van, mint neki. Fontosnak tartom egyébként, hogy ebben ne nagyon maradjon le a társai mögött, hiszen alapvetően más a viszonya a tanuláshoz így, ha olyan tanszereket vehet a kezébe, amik tetszenek is neki.

De nekem sem mindegy, hogy milyen füzetbe milyen ceruzával írja a leckét. Csak számomra nem az a legfontosabb szempont, hogy menő tanszerei legyenek, sokkal inkább befolyásol a minőség és az ár. És van még egy nagyon fontos jellemző nálam: ha lehet, ökotudatos termékeket veszek az iskolába is.

Valamiért az emberek közül sokan úgy gondolják, ha valami megfelel az ökotudatosság elveinek, az tetszetős már nem lehet. Hát, nincs igazuk! Iskolai füzetekből például csodaszépeket lehet kapni újrahasznosított papírból is, így amellett, hogy a gyerek örömmel veszi majd a kezébe mindennap a matek füzetét, abban is biztos lehetek, hogy nem kellett újabb erdőrészt kivágni ahhoz, hogy megtanulja a törtek szorzását.

Persze, füzetek-könyvek terén a legegyszerűbb ökotudatosnak maradni, hiszen a papír újrahasznosítása már nem mai találmány, és elég elterjedt is. Olyan írószert viszont már nem a  legegyszerűbb feladat találni, ami szintén környezetbarátnak mondható. De nem is lehetetlen!

Vannak ugyanis olyan gyártók, akik ökotudatos termékkörrel  rukkoltak elő az idei tanévre: ezek a ceruzák szabályozott erdőgazdálkodásból származó alapanyagból készülnek, és a bevonatuk is környezetbarát.

Még olyan termékek esetében is találhatunk környezetbarát változatot, amire nem isszámítanánk. Például gondoltátok volna, hogy akár a tornaórára menet is tehet a kölök a környezetért? Merthogy tornazsákból is kapható ökotudatos termék, különleges jutafonalból elkészítve, ami erős, tartós és újrahasznosítható!

Anyukák-apukák, nálatok mennyire fontos szempont a környezethez való kíméletesség az iskolai bevásárlások során?

 
Címkék: tanulás

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
X
Mi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóNem születtél anyának! - Teakiadó