Kérdések

Iskolaérettséggel kapcsolatban lenne kérdésem. A kislányom márciusban tölti be a 6 évet. Tudása alapján az óvónők egyértelműen azt mondják, hogy mindenképpen menjen iskolába. 100-ig már számol, sok betűt felismer, összeadásokat, kivonásokat tudja. Nagyon tanulékony, az iskolát várja is. Tényleg minden területen tökéletesen megfelel a korának, egyet kivéve, mindössze 103 cm, és 15 kg. Nem törékeny alkat, teljesen rendben van a mozgása is. Azt azért tudni kell, hogy én pontosan ilyen méretekkel rendelkeztem az ő korában, tehát genetikailag ilyen kicsi. Érdemes-e esetleg egy évet még az óvodában tartani? Mert magasabb nem sokkal lesz, viszont tartok attól, hogy kudarc érné, ha látná, hogy a társai mehetnek, ő meg nem, hiszen tényleg a legjobbak közé tartozik a csoportban.


Szakértőnk válasza:

Kedves Kérdezőnk!

Gyakorlatilag meg is válaszolta kérdését. Amennyiben Ön mint szülő, és az óvónők is úgy látják, hogy gyermeke mentálisan és szociálisan is érett az iskolakezdésre, sőt még motivált is, menjen nyugodtan iskolába. A magassága nem fogja a tanulásban akadályozni.

Bevallom, nem teljesen értem, az aggodalma honnan táplálkozik. Ha minden rendben, ami pedig aggasztja, azon nem tud változtatni (hogy alacsonyabb a kortársainál), akkor mitől tart? Lánya számára ebben az életkorban alacsony termete természetes, nem okoz neki problémát a kapcsolatteremtésben (nőknél ez egyébként is ritkább, mint férfiaknál), a barátkozást nem akadályozza. Így nincs miért aggódnia.

Minden jót!

Peer Krisztina

X
Nem születtél anyának! - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó