Szülő- és gyereknevelés

Mobiljáték tanítja az igazságszolgáltatást és a jogaikat a gyerekeknek

Október 27-től ingyenesen letölthető az első olyan gyerekeknek szóló applikáció, ami a hazai igazságszolgáltatás rendszerét mutatja be. A StoryLab célkitűzése, hogy a gyerekek minél többet tudjanak meg játékos formában az igazságszolgáltatás működéséről, valamint a saját jogaikról.

Az app segítségével a fiatalok többek között megtudhatják, mi történik, ha a szüleik elválnak, mit tehetnek, ha a társaik molesztálják őket az iskolában, vagy utcai rablás áldozatává válnak.

Belenézhetnek egy virtuális bírósági ülésbe, megismerhetik, hogy milyen szereplők vannak jelen egy tárgyaláson, vagy akár megoszthatják a gyermekbarát igazságszolgáltatásról alkotott gondolataikat, tapasztalataikat az ország döntéshozóival.

Mobiljáték tanítja az igazságszolgáltatást és a jogaikat a gyerekeknek
Forrás: Terre des hommes Alapítvány

A játék fejlesztése 2016 januárjától több mint egy éven át tartott. Mivel az applikáció alapvető célja, hogy gyermekbarát legyen, így a projektet koordináló Terre des hommes Alapítvány és Pressley Ridge Alapítvány erősen épített a gyerekek visszajelzésire.

A fejlesztés a Lauder Javne Középiskola tanulóinak és a Rákospalotai Javítóintézet és Központi Speciális Gyermekotthon lakóinak bevonásával zajlott. A fiatalok találkoztak gyerekjogi szakértőkkel, rendőrökkel, bírókkal, pártfogó felügyelőkkel, kriminológiai szakértővel, majd a tapasztalataikat egybe gyúrva

a játékban szereplő történetek kiválasztásától egészen a grafika kialakításáig számos folyamatban részt vettek.

Az applikáció október 27-én két alaptörténettel debütál, majd egészen decemberig minden héten két újabb történettel gazdagodik. A StoryLab első körben a Play áruházból lesz elérhető andoridos eszközökre, de hamarosan az iOS verzió is elkészül.

A cikk forrása: 24.hu

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás