Szülő- és gyereknevelés

A gyerek okosórák előnyei: 7+1 érv, hogy okosórát vásárolj gyermekednek!

Bár a gyerekek számára egészen másfajta szempontok fontosak, mint a felnőtteknek, az biztos, hogy időről-időre a kisiskolásoknál is megfigyelhetők bizonyos divat- és trendhullámok. A különféle kiegészítők, játékok és kütyük különösen meghatározóak tudnak lenni ezen a téren. Így persze napjainkban az okoseszközök egyre szélesedő termékpalettája egyre menőbbnek számít.

Amikor csemeténk kérlelni kezd bennünket egy ilyen eszköz megvásárlása miatt, talán az egyik legjobb kompromisszumos megoldás lehet, ha valamilyen okosórát választunk.

Most 7+1 pontban összegyűjtöttük, hogy miért is van ez így!

1. Divatos kiegészítő

Korántsem ez a legfontosabb érv, de talán mégsem elhanyagolható szempont, hogy a gyerekek szívesen viseljék a gyerek okosórát és „menőnek” tartsák azt.

Szerencsére a számtalan típus igazán változatos és bőséges színválasztékban kerül a boltok polcaira, így mindenki ki tudja választani a kedvencét. Például a KidSafe órái között találhatunk rózsaszínt, pirosat, kéket, sárgát, zöldet, fehéret, szürkét, feketét, sőt különböző terepmintás variációkat is.

KidSafe Junior gyerek okosóra

Hogy fokozzuk a menőségi faktort, az óraszámlapok, a színek és a háttér tekintetében mindegyik digitális kezdőképernyő egészen egyedivé varázsolható, amit a gyerekek tutibiztos, hogy ki fognak próbálni!

2.  Nagyobb biztonságban

A szülők számára minden kétséget kizáróan a GPS helymeghatározáson alapuló eszközök jelentik a legnagyobb vonzóerőt az okosórák számos specifikációja közül.

Egyrészt az ilyen óráknak köszönhetően bármikor ellenőrizhetjük a térképen, hogy gyermekeink pontosan merre járnak, másrészt GEO-fence módban előre beállíthatunk biztonsági zónákat. Az alkalmazás segítségével az összekapcsolt telefonra egyből értesítést kapunk, ha csemeténk a beállított biztonsági zónán kívülre kerülne.

Ezeken felül még SOS vészjelző és gyorshívó is van az ilyen gyerek okosórákban, így a fiatalok egyetlen gyors mozdulattal jelezhetik, ha azonnali segítségre lenne szükségük.

3.  Könnyebb hétköznapok – a távoli funkciók segítségével

A távoli ébresztő funkció ugyan nem lesz a gyerekek kedvence, viszont így gondoskodhatunk róla, hogy ne késsenek el a nagyobbak sem, akik már egyedül járnak iskolába.

A még extrémebb, szintén távoli elérésen alapuló kémkedő funkcióval pedig összekapcsolt telefonunkon napközben bármikor belehallgathatunk az óra környezetének hangjaiba, anélkül hogy azt a készülék jelezné a karóra viselje felé.

4.  Kapcsolatteremtés bármikor – mobilra sincs szükség

A behelyezhető SIM kártyás okosóra típusokkal akár hívást kezdeményezni és fogadni is lehet mindkét irányba. Egyidejűleg mintegy tíz névjegy és telefonszám memóriában való tárolására alkalmasak egyes típusok, sőt bizonyos készülékek akár a szokványos hanghíváson felül akár a HD videóhívás funkció képességével is fel vannak szerelve.

Az sem jelent gondot, ha éppen olyan helyzetben vagyunk, amely nem alkalmas a telefonálásra, mert saját telefonunkról akár szöveges üzeneteket is küldhetünk a már olvasni tudó kisdiák okosórájára.

5.  Egy kép többet mond ezer szónál

Ahogy a mobiltelefonok alapfelszereltsége lett a kamera, úgy a legtöbb okosórából sem hiányozhat a kamera. Gyermeke megörökítheti napjának történéseit, lefotózhatja barátait, sőt meg tudja majd mutatni, hogy valóban annyira gusztustalan volt-e az a főzelék ebédnél, hogy képtelenség volt megenni.

6.  Strapabíró

Mindannyian tudjuk, hogy a mai gyerekek nehezen tudnak egy helyben maradni, ezért a divatos formán és a bőséges színválasztékon felül fontos, hogy a gyerek okosórák rugalmas, könnyen tisztítható anyagból készüljenek, ütésállók és vízállók legyenek.

A jó minőségű daraboknál szerencsére nem kell attól tartanunk, hogy ajándékozás után az első pocskolós kézmosásnál beázik, vagy az első libikókázásnál bereped az eszköz kijelzője. Így a gyerekek egy okosóra tulajdonosaként is gyerekek maradhatnak, hiszen különösebben nem kell odafigyelniük pluszban erre a kiegészítőre.

7. Mindig készenlétben

A folyamatos használat és a temérdek különböző funkció persze megköveteli a nagykapacitású akkumulátort is. Igénybevételtől függően a legjobb okosórák 2-3 napot is kibírnak egyetlen feltöltéssel. A mágneses gyorstöltő pedig gondoskodik róla, hogy tényleg pofonegyszerű legyen a feltöltés.

7+1    Szuper extrák

Talán az eddigiekből kiderült, hogy nem csak a külcsín alapján érdemes okosórát választanunk gyermekünknek, hanem vásárlás előtt azt is érdemes megnézni, hogy milyen extra funkciókkal van felszerelve a szimpatikus eszköz. Egy gyerek okosórákra szakosodott webáruház megfelelő szűrőfeltételeinek bekapcsolása ebben nagy segítségünkre lehet.

Majdnem az összes gyerek okosórában találhatunk például beépített lépésszámlálót, de ezen felül egyes készülékek szuper időjárásállomásként is használhatók. Emellett olyan hasznos alkalmazások is helyet kapnak némely órában, mint a matematikát gyakoroltató, melyik művelet a helyes játék, vagy az iskolai órarend, egy jó nyelvi fordító, vagy a különösen népszerű beépített zseblámpa funkció.

Képek forrása: malbini.hu

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás