Szülő- és gyereknevelés

A legjobb LEGO Technic autók és egy kis márka történelem

A LEGO sokunk kedvenc játéka volt, és még mindig kiváltságos helyet foglal el a gyerekek ízlésvilágában. Ha visszatekintünk a történelemben, akkor hosszú utazás vár ránk. A LEGO Technic például már a negyvenedik születésnapját is megünnepelte. Valójában 1977-ben született meg Expert Builder néven, azonban 1984-ben megkapta a ma is ismert nevét. A többi pedig igazi történelmi siker.

 

 

Mi az a LEGO Technic?

A LEGO Technic a LEGO játékok egy sora, amelyet a tengelyek, kerekek, sebességváltók és sok más, ténylegesen működő elem jellemez. Az alkatrészek rudak és fogaskerekek segítségével kerülnek a márka emblematikus blokkjaiból készült autók belsejébe. Eleinte főként építőipari járműveket, kotrógépeket, teherautókat és buldózereket ábrázoltak, bár az utóbbi években motorkerékpárok, klasszikus autók és még versenyrepülőgépek is szerepelnek közöttük.

A Technic és a szokásos LEGO modellek közötti fő különbség az építési formán alapul. Míg a normál LEGO építés a téglák egymásra rakásából áll, a Technic a funkcionalitással rendelkező mechanikus konstrukciókat választotta, így olyan új alkatrészeket épített be, mint a gerendák, tengelyek vagy fogaskerekek. Ezek az alkatrészek azonban a klasszikus téglával is kompatibilisek, hogy több lehetőséget biztosítsanak a konstrukció közben.

1988-ban a Technic piacra dobta saját csuklós figuráit, amelyekkel a járműveket vezetni lehetett, de ezek sosem váltak olyan ikonikussá, mint a LEGO minifigurák, és rövid életűek voltak. Ami azonban ezen a vonalon elterjedt, az a motorok használata volt az egyre kifinomultabb modellek mozgatására.

Hogyan működik a LEGO Technic?

A LEGO Technic sorozat játékainak van egy sajátossága: nem a blokkok összeillesztésével épülnek. Ennek oka, hogy mivel sok esetben motorizáltak, olyan csatlakozókra van szükségük, amelyek csuklós és mozgó alkatrészeket támogatnak, például csavarokra és csatlakozólemezekre. A modern LEGO Technic játékok mobilalkalmazással is vezérelhetőek, ami iOS és Android operációs rendszeren is elérhető, és a jármű mozgásának irányítására, hangok hozzáadására és a kihívásokhoz való hozzáférésre használható, amelyek innovatív játéklehetőségeket biztosítanak.

A legfelkapottabb autók: Jeep Wrangler

Itt az ajtók és a motorháztető nyitható, a hátsó ülések lehajthatók, és még pótkerék is van benne, tehát ennél realisztikusabb már nem is lehetne. Ez egy olyan jármű, amelyet 9 éves korú fiúknak és lányoknak terveztek, akik szeretnék leküzdeni az összes akadályt, amelyet az építés eléjük gördít.

Dodge Charger, avagy Dom autója

A legendás 1970-es évekbeli Dodge Charger R/T, amelyet Dominic Toretto (Vin Diesel) vezet a Halálos iramban című filmben. Amikor kinyitjuk a motorháztetőt, feltárul a modell ikonikus V8-as motorja. Mozgatható dugattyúkkal, kormányrendszerrel, kettős felfüggesztéssel és kompresszorral is rendelkezik. Külön meg kell említeni a csomagtartóban lévő nitro tartályokat, amitől a jármű pontosan ugyanolyanná válik, mint a filmben. Mindezek a részletek azt jelentik, hogy azon túl, hogy 10 éven felettieknek ajánlott, a filmek számos rajongója számára gyűjtői darab lett.

Lamborghini Sián FKP 37

A Lamborghini Sián FKP versenyautó hű másolata szintén a gyerekek és a felnőttek kedvence. Lime zöld színű, arany keréktárcsákkal, és ahogy maga a márka is állítja, gyűjtőknek szánt modell. Még a modern ajtókat is tartalmazza, amelyek annak idején annyira népszerűvé tették. Ez nem jelenti azt, hogy a gyerekek nem játszhatnak vele, de arra figyeljünk, hogy 3 évesnél fiatalabbak kezébe ne adjuk, mivel apró darabokat is tartalmaz.

Ferrari 488 GTE

A Ferrari 488 GTE a márkának a legtöbb győzelmet szerzett versenyautó modellje. A hihetetlen részletessége gondoskodik arról, hogy minden gyűjtő otthonában megtalálható legyen. Ezek között a részletek között szerepel a motorháztető alatt egy csodálatos V8-as motor, a mozgó dugattyúk, az első és hátsó felfüggesztés, és mindenekelőtt az eredeti autó színei és matricái.

Land Rover Defender

Ez egy 4x4-es terepjáró, amely pontosan ugyanolyan kialakítású, mint az eredeti, kívül és belül egyaránt. Valójában az utastér kialakítására a legapróbb részletekig ügyeltek, van benne műszerfal, két váltókar és lehajtható hátsó ülések. Tartalmaz továbbá levehető tetőcsomagtartót, sőt létrát, tárolódobozt és padlószőnyeget is. Igazi klasszikus!

Monster Jam Max

Ez egy 2 az 1-ben jármű, mivel sportosabb járművé is átalakítható. Joggal szerepel azon játékok között, amelyek kiváló ár-érték aránnyal rendelkeznek. Ez az autó lehetővé teszi a gyermekek számára, hogy merész mutatványokat hajtsanak végre. Ráadásul az sem utolsó szempont, hogy elég könnyű összeszerelni, így a kisebbeknek is van sikerélményük.

Extrém 4x4 terepjáró

Ennek a járműnek a kialakítása lenyűgöző. Ami azonban igazán kiemelkedővé teszi, hogy kompatibilis a Lego Technic Control+ alkalmazással. A távvezérlés mellett pontos adatokat kaphatunk a sebességről, és az eredményeinket is regisztrálja. Ráadásul tökéletesen alkalmas az akadályok leküzdésére és kikerülésére.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás