Szülő- és gyereknevelés

A négygyermekes anyuka keményen dolgozott, hogy etetni tudja a gyermekeit, miután meghalt a férje – Hatalmas meglepetésben volt része

Amikor az élet a legrosszabb lapokat osztja, kénytelen vagy azokkal játszani, és kihozni belőlük a legjobbat. Amikor a négygyermekes Abby Toone egy tragikus balesetben elveszítette a férjét, nem volt más választása, mint egyedül vinni tovább a háztartást, és önerőből nevelni a gyerekeket - olvasható a twice.hu oldalán.

Hatalmas teher nehezedett a vállára, melyre az is rátett egy lapáttal, hogy a férje, Jon, a farmjukon történt szokatlan baleset miatt halt meg. Hónapokkal később azonban a megkeseredett asszonynak óriási meglepetésben volt része - írja a twice.hu.

Abby büszke feleség volt, amikor férje csatlakozott az Egyesült Államok hadseregéhez. A terrorizmus elleni háborúban a 19. különleges alakulatot támogatta, mielőtt végleg hazatért volna, hogy a családjával lehessen.

A férfi éppen az álomházukat építette. Ő és Abby azt remélték, hogy az új földjükön megtaníthatják a gyermekeiket arra, hogyan legyenek önellátóak és szorgalmasak. Csakhogy történt valami, ami mindent megváltoztatott.

Egy nap Jon egy kerítésen dolgozott, amikor egyszerre három darázs is megcsípte. Azonnal elakadt a lélegzete, és érezte, hogy a szíve kiugrik a mellkasából. A férfi első reakciója az volt, hogy tárcsázta a feleségét.

Abby gyorsan kisietett hozzá, miközben hívta a 911-et, hogy a segítség mielőbb a helyszínre érjen. Jon közben autóba ült, és olyan gyorsan hajtott, ahogy csak tudott azt remélve, beér a legközelebbi kórházig. De csupán a szomszéd házáig jutott el. Ott összeesett, és Abby karjaiban meghalt. Próbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel.

Abby percek leforgása alatt vált özveggyé, és négy kisgyermek egyetlen szülőjévé, akik mind 10 év alattiak voltak. Egyszerre több szerepbe is belekerült, rengeteg új felelősség hárult a vállára. A világa összeomlott Jon nélkül. Ő és a férje nagyon szerették egymást.

Jon elhagyta kanadai életét, és amerikai állampolgárságot kért, hogy vele lehessen, és mindent megtett a családjáért. Most pedig maradt helyében a betöltetlen űr, és négy félárva gyermek, aki még fel sem fogja, miért nem jön vissza soha az apukája.

Abbynek egyedül kellett megbirkóznia mindennel: a farmmal, a gyerekneveléssel, a házvezetéssel, a számlák törlesztésével. Bár Jonnak volt életbiztosítása, a pénz mégsem jött elég hamar ahhoz, hogy boldogulni tudjon belőle, ezért más módszerhez kellett folyamodnia, hogy túlélje.

Kozmetikusként dolgozott, de amit keresett, édeskevés volt, hogy fenntarthasson egy ekkora gazdaságot és megetessen négy éhes szájat. Ráadásul közelgett a karácsony, neki pedig arra sem volt pénze, hogy ajándékokat vegyen. Teljesen kiborult.

A Jon és az ajándékok nélküli karácsony mégis eljött, de váratlan meglepetést hozott. Egy névtelen adományozó 10.000 dolláros csekkel ajándékozta meg Abbyt és a gyerekeket, az East Idaho News hírcsatornán keresztül.

A titkos Télapó nagylelkű adományát a stáb egy helikopter segítségével kézbesítette, és riportot készített az özveggyel, aki sírva emlékezett vissza a férje elvesztésének napjára. A nő élőben mondott köszönetet a segítségért, amelyet úgy igyekezett meghálálni, hogy ő maga is segített másoknak, amennyire csak tudott.

A története sokakat megérintett, és rengeteg bátorító visszajelzést, jókívánságot kapott. És meglepő módon még többen voltak, akik szerették volna anyagilag is támogatni őt és családját, hogy semmiben se kelljen szűkölködniük. Egy GoFundMe gyűjtési akciót indítottak el a Toone család nevében, ahol eddig közel 15 ezer dollár adomány gyűlt össze, nagyjából 100 adakozótól.

Abby most már örül, hogy biztosabb a talaj a lábai alatt, és a gyermekei is odáig voltak a „helikopteres Télapótól”. Felülhettek a gépre, amelyet fantasztikusnak neveztek, az arcukról pedig le nem hervadt a mosoly. Így mondtak köszönetet ők is a jótevőjüknek, és kívántak boldog karácsonyt.

Forrás: twice.hu

A kép forrása: twice.hu

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás