Szülő- és gyereknevelés

Beteg gyereknek otthon a helye, nem az iskolában – az Instagramon fakadt ki egy downos kislány anyukája

Az iskola nem gyermekmegőrző – írja.

Egy kanadai kislány anyukája, Maria Jordan MacKeigan azután osztotta meg gondolatait a közösség oldalon, hogy egyik szülőtársa közölte vele: annyi dolga van, nem ér rá a beteg gyerekével foglalkozni, ezért inkább beadja az iskolába. Maria kislánya Down-szindrómás, ezért gyenge az immunrendszere, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy nála a legenyhébb fertőzés is súlyos következményekkel járhat.

Ma könny futott a szemembe és elöntött a düh a lányom iskolájában. Haza is vittem Jordan Grace-t. Ha a lányom elkap egy egyszerű náthát, annak ez lehet a vége!

Fel nem foghatom, egyesek miért sodorják veszélybe a többieket, amiatt, hogy »annyi dolguk van« (nem árt tudni: az iskola nem gyerekmegőrző).

Azon túl, hogy a többieket veszélynek teszi ki, a saját gyerekének is szüksége lenne rá, hogy megölelje, szeretgesse és ápolja, míg helyrejön. Ha Jordan Grace lebetegszik, először csak rá gondolok, és hogy milyen vacakul érezné magát a suliban. Arra, hogy ilyenkor mennyire kell neki az anyai gondoskodás. De a többiekre is gondolok. Nem akarom, hogy az én gyerekemtől más is elkapja a betegséget, pláne olyanok, akik emiatt kórházba kerülhetnek, mert a kis szervezetük egyedül nem tud megbirkózni a kórokozókkal.

Ha nem csak magunkra figyelnénk, hanem arra is, ami körülvesz minket, sokkal jobb lenne a világ!”

Volt, aki egyetértett Mariával, és elmesélte, hogy óvónőként már kilencedik napja otthon van, mert nem akarja továbbfertőzni a gyerekeket a náthával, amit az oviban kapott el valamelyik gyerkőctől. Azt is megjegyzi, hogy a köhögéssel, orrfolyással oviba vitt gyerekek csak fél napot töltenek az intézményben, így valószínűleg a szülő nem dolgozik.

Mások azt hangsúlyozták, hogy ha valakinek nyolcórás állása van, nem teheti meg, hogy korlátlan alkalommal otthon maradjon a gyerekével, így ha nem lázas, nem hány, nincs hasmenése vagy kiütése, akkor bizony a gyereknek iskolába kell mennie.

Az utóbbi hozzászólások miatt Maria ki is egészített az eredeti bejegyzést:

„Szeretném tisztázni, hogy a felháborodásomat egy olyan szülő váltotta ki, aki nem dolgozik, ellenben »annyi dolga van«, és gyermekmegőrzőnek használja az iskolát.” Majd megjegyzi, hogy tisztában van vele, milyen felelősséggel jár, ha valakinek állása van.

A posztból az is kiderül, hogy szerencsére a Jordan Grace nem kapott el semmit, ám másokat teljesen levert a lábáról a betegség a felelőtlen szülő miatt.

A cikk forrása: szeretlekmagyarorszag.hu

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás