Szülő- és gyereknevelés

Dodó, a kihalt madár és a 3D nyomtató esete

A főként ifjúsági regényeiről és fordításairól ismert szerző 27 éve gondolt először a dodó történet megírására. A könyv különleges irányból közelíti meg korunk, a 21. század aktuális kérdéseit: 3D nyomtató, internetes kereskedelem, űrutazás, sztárfocista tehenek, a szabadság, egyenlőség, testvériség eszméje, vegetarianizmus. Pacskovszky Zsolt legújabb, Oravecz Gergely képregényszerű illusztrációival kiegészített mesekönyve kacagtató, modern és tanulságos történet a közösségek egymásra utaltságáról, buta és rafinált figurákról, szabadságvágyról és az összefogás erejéről.

Rendkívül szórakoztató, de még inkább elgondolkodtató olvasmány – nem csak gyerekek számára.

„Dodó, a kihalt, de 3D nyomtatóval életre hívott madár a különleges Elmeházy-szigeten él, ahol emberek és állatok békésen megférnek, mert a jólelkű kormányzó, Elmeházy Mixi kiiktatta a húsevést, amivel új korszakot nyitott a szigetlakók életében. A nyughatatlan Mixi a Holdig repül, hogy azt holdkacsával, holdmalaccal és egyéb vicces lényekkel népesítse be. Mini, gonosz, törpenövésű, pocakos, tehénfoci-rajongó bátyja, meghekkeli az űrhajót, majd puccsot hajt végre, átveszi a hatalmat és véget vet a békés együttélésnek. Minden állatot táborba zár, megkezdi a mészárlást, újra kinyitja a hentesboltot...”

PACSKOVSZKY Zsolt

1968-ban született Celldömölkön. Francia nyelv és irodalom szakos tanulmányait az ELTE-n és Brüsszelben végezte. Az 1990-es években három felnőtteknek szóló prózakötete jelent meg, több írásából film, illetve hangjáték készült. Mintegy harminc francia nyelven íródott regényt, színdarabot fordított magyarra. Szenvedélye, a foci mellett, a francia kultúra, de mivel a magyar nyelvet izgalmasabbnak tartja a franciánál, Budapesten él; a fantázia segít neki abban, hogy ablakából ellásson az Eiffel-toronyig.

 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás