Szülő- és gyereknevelés

Gyerekbőr ápolás – mert a kicsik is megérdemlik

A bőrápolás iránt érzett igény nem életkortól függő. Sokan hajlamosak úgy logikázni, hogy a pici gyerkőcök hamvas bőre pont úgy tökéletes, ahogyan van, azaz felesleges bőrápolásról beszélni az esetükben. Ez, azonban tévedés. Olyannyira az, hogy kevesen tudják: a babák kilencven százaléka extra szenzitív bőrrel jön a világra. Ez az idő előrehaladtával mit sem változik, aztán persze elindul az erősödés, de addig a fokozott törődés elengedhetetlen.

 

Melyik bőrrész a legérzékenyebb?

Ahogy az a felnőttek esetében is igaz, az arcbőr az egyik legszenzitívebb rész. Rögtön reagál a külső hatásokra, ami azonnal láthatóvá is válik. Az arckrém gyerekeknek ezért is olyan nagyszerű fejlesztés. Rendszeres alkalmazásával tulajdonképpen megelőzhetőek az irritációk, a gyulladások, illetve az egyéb kellemetlenségek. Az is jó hír ebben a helyzetben, hogy a speciálisan gyermekeknek tervezett kozmetikai készítményeket a család egésze használhatja, mégpedig kimagasló sikerrel. Úgyhogy nem kell külön-külön mindenkinek beszerezni a bőrápolási termékeket, mert így mindenki élvezheti a gondoskodás ezen fokát.

Előfordulhat természetesen, hogy már valamilyen betegség, elváltozás, irritáció megjelent az arcbőrön. A kiütések, az ekcémára hajazó tünetek mind jellegzetesek. Ekkor sem kell megrettenni. Az állapotfelmérés után könnyedén beszerezhető az a formula, ami a legtöbbet adhatja az adott szituációban. Meglehet, hogy ennek a kiválasztása egyénileg nem eldönthető, ekkor ildomos kikérni bőrgyógyász tanácsát, aki segíthet rátalálni az optimális kozmetikumra. Ugyan ténylegesen a megelőzésre érdemes nagy hangsúlyt fektetni, mert ez az a stratégia, ami sokszoros hasznot hozhat a jövőben, de nem egyszer az akut problémák azok, amik orvoslásra várnak.

A gyermekek között sokan érzékenyek az illatokra, a különböző színező anyagokra, ezért a készítmények között találhatóak teljesen illatmentesek is, amikben egyéb hozzáadott anyagok sem kapnak helyet. Így még az extra szenzitív bőrű lurkók is megtapasztalhatják a bőrápolás élményét.

Melyik márkára érdemes voksolni?

A visszajelzések alapján a Ziaja határozottan jól teljesít, de nyilvánvaló módon elsődleges a saját tapasztalat. Azt a termékcsaládot célszerű előnyben részesíteni, ami minden kritériumnak megfelel. A próbálgatásokat megéri óvatosan kezelni. Eleinte egy-egy kis mennyiséget jó ötlet a gyerkőc alkarjának belső részére kenni, itt ugyanis nagyon érzékeny a bőr. Ha már ekkor piros folt, vagy valamilyen kiütés bukkan fel, akkor a készítmény nem megfelelő. Viszont ha minden rendben, akkor jöhet az arc. Eleinte kisebb mennyiségben persze, aztán ha így sem lép fel semmilyen váratlan esemény, akkor mehet a teljes adag.

Nagy általánosságban elmondható, hogy az illóanyagokat nem tartalmazó, színezékektől, tartósítóktól és egyéb kemikáliáktól mentes kozmetikumok hozzák a tőlük elvárhatót, azaz nem generálnak irritáltságot, nem piszkálják a bőrt, sőt éppen ellenkezőleg jelentős mértékben támogatják a minél egészségesebb bőr elérését, valamint ennek az állapotnak a hosszan tartó megőrzését – az egész család legnagyobb örömére!

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás