Szülő- és gyereknevelés

Hogyan szilveszterezz gyerekekkel?

Lassan vége az évnek, eltelt ismét egy esztendő. Ha a gyerekekkel szilveszterezel, akkor érdemes néhány tanácsot megfogadni annak érdekében, hogy az este zökkenőmentes legyen.


Érdemes az egész napot különlegessé tenni

A gyerkőcök számára a szilveszter varázslatos, hiszen sokáig fennmaradhatnak, kaphatnak gyerekpezsgőt, és érzik, hogy valami különleges dolog történik, amelynek minden percét ki kell élvezni. A szülők feladata izgalmassá tenni ezt az estét a számukra, létrehozni a varázslatot. Az alábbi tanácsok segítenek a megvalósításban.

Érdemes az egész napot különlegessé tenni, nemcsak az estét. Például készíthetőek közösen sütemények a gyerkőcökkel. Célszerű egyszerű recepteket választani, például muffint vagy kókuszgolyót, amelyek elkészítéséből a gyerekek is kivehetik a részüket.

Ezután következhet a lakás feldíszítése az esti ünneplésre. Ma már minden beszerezhető kényelmesen és gyorsan webáruházakból, de még izgalmasabb, ha a család együtt készít díszeket. Ráadásul a saját kézzel készített szilveszteri dekorációval a fenntarthatóságra és a környezettudatosságra is lehet nevelni a gyermekeket. Például a házi konfettihez csupán egy lyukasztógépre és néhány színes papírra van szükség. 

Ha elkészültek a sütemények és sikerült feldíszíteni a lakást, akkor délután érdemes valamilyen kültéri programot választani, ha az időjárás is engedi. Például méltó búcsú lehet az évtől egy közös szilveszteri korcsolyázás vagy kirándulás.

Szilveszteri családi fotó

Természetesen alkalomhoz illő öltözékre is szükség lesz, nem a pizsama a legideálisabb öltözet szilveszter estére. Érdemes megengedni a gyerkőcök számára, hogy azt vegyenek fel, amit csak akarnak, bátran túlzásokba eshetnek. A lényeg, hogy minél színesebb és minél figyelemfelkeltőbb legyen a szett. Ilyenkor nyugodtan bevethető a csillámtetkó és az arcfestés is.

Továbbá érdemes átgondolni az este folyamán, hogy milyen közös élményeket élt együtt át a család az évben. Nosztalgikus lezárása az évnek a közös programokon készült családi fotók nézegetése. Közben izgalmas beszélgetés alakulhat ki, amely során az újévi fogadalmakat is meg lehet beszélni, hogy ki mit szeretne betartani a jövő évben.

A kicsik számára már a gyerekpezsgő is különleges, de az évet megelőző órákban koktél is készíthető számukra. Természetesen alkoholmentes gyerekkoktélra gondolunk, amelyhez jó néhány recept található az interneten. Érdemes megadni a módját, és szép üvegpohárba tölteni. Akár különleges nevet is kaphat a gyerekeknek szánt ital.

A közös játék sem maradhat el a szilveszteri estén, olyan társasjátékokat kell elővenni, amelyeket a család legkisebb tagjai is játszhatnak. Természetesen a vidám szilveszteri családi fotó elkészítéséről sem szabad elfeledkezni, hiszen nosztalgiával fogjátok ezeket nézegetni, amikor már kirepülnek a gyerekek. Érdemes hagyománnyá tenni a szilveszteri családi fotó készítését. 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás