Szülő- és gyereknevelés

Húsvéti karácsonyfa, amelyek nemcsak a nappalinkat, de lelkünket is ünneplőbe öltözteti

Sok-sok minden vesz körül bennünket manapság, amik vagy színt visznek mindennapjainkba és üdítően hatnak ránk, vagy épp elborzasztanak bennünket. Itt a legújabb trend, a húsvéti karácsonyfa, ami egészen egyedi és ünnepi hangulatot varázsolhat nemcsak otthonainkba, hanem a lelkünkbe is ebben a ránk kényszerített bezártságban.

Húsvéti karácsonyfa, amelyek nemcsak a nappalinkat, de lelkünket is ünneplőbe öltözteti

Egyes házaknál úgy gondolják, hogy az előszedett karácsonyi égősorok segíthetnek feloldani a téli depressziót, mások meg azt, hogy a saját házainkba való bezártság, az emberektől való távolmaradás segíthet megfékezni a koronavírus terjedését. Ha valami igazán különlegeset keresünk ezekben a nehéz pillanatokban, amivel nemcsak kellemesen tölthetjük el az időnket családtagjaink körében, de ünneplőbe is öltöztethetjük lakásunkat, akkor állítsuk fel a karácsonyfát és díszítsük húsvéti dekorációval.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jen Smith (@jensarz) által megosztott bejegyzés,

Az internetet böngészve sok képet találhatunk, milyen sokféle, egyedi és mókás változat készült húsvéti fenyőre. Ha a tojásvadászat ideje lejárt, csokorba rendezhetjük őket vagy akár díszként lógathatjuk le a festett hímes tojásokat a fa ágairól.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ᑕOᖇIᑎᗩ 👸🏼 (@corrie9) által megosztott bejegyzés,

Évszázadok óta Németországban és a svédeknél is a faágakra és a különféle növényekre akasztott tojás szimbolizálja a tavaszt eljövetelét, ami úgy tűnik, hogy – szerencsére – az Egyesült Államokban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Welsh Teacher Mummy (@welshteachermummy) által megosztott bejegyzés,

Egy hölgy Instagram posztjában osztotta meg imádni való fájának képét a következő szöveggel: „Láttam egy posztot arról, hogy hogyan töltik el az időt annak apropóján, hogy ugyanúgy nem lehet kimozdulni a lakásból, ahogy ez karácsony körül is megtörtént. Ennek az volt a lényege, hogy miért is lenne ez a mostani teljesen más szituáció? Elővettük tehát a karácsonyfát és feldíszítettük – csak most épp húsvéti jelmezbe.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Black Country Live (@blackcountry) által megosztott bejegyzés,

A fák rendkívül sokfélék lehetnek a rendkívül bonyolult kivitelezéstől az egészen egyszerűekig. Ami bizonyos, hogy mérettől függetlenül beragyogják, különlegessé teszik azt a teret, ahová állítjuk őket.

Tökéletes elfoglaltság minden gyermeknek, korosztálytó függetlenül, így amíg ők a fával ügyködnek, lesz néhány perced magadra, hogy elkortyold a kávéd, lezuhanyozz, vagy hogy kisírd magad a WC-n, a zárt ajtók mögött.

Ha nincs kéznél egyetlen tojás sem, akkor se essünk kétségbe. Engedjük meg, hogy gyermekeink a képzelőerejükre hagyatkozzanak és készítsetek nyuszit, tojást, csirkét papírból, vagy bármiből, amit a ház körül találnak. Amíg a húsvéti nyúl feladata, hogy elrejtse a tojásokat és elhozza a finomságokkal megrakott kosarat a gyerekeknek, a díszítés tökéletes lehetőség arra, hogy a kicsiket is bevonjuk a készülődésbe.

Sokunk vért izzad, hogy mivel tegye hasznossá magát, mit találjon ki, hogy az időt valahogy elüsse, szóval miért is ne állíthatnánk egy húsvéti fát? Nem kell elkapkodni a fa elpakolását sem, hiszen csak kitalálunk valamilyen izgalmas dekorációt számára a következő ünnepre is…

Örömteli készülődést mindenkinek!

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás