Szülő- és gyereknevelés

Két nap után találtak rá egy nyolc éves kisfiúra, aki egy michigani vadonban tűnt el

Egy nyolc éves gyerek elkeveredett a családjától egy michigani vadonban: két napig bolyongott egyedül, amíg a keresőcsapatok rá nem találták.

Egy nyolcéves kisfiú, aki Michigan távoli erdejében veszett el, két napig úgy maradt életben, hogy csak havat evett és egy fatörzs alá bújt menedéket keresve.
Nante Niemi családjával a Porcupine Mountains Nemzeti Parkban víkendezett, aki tűzifa gyűjtés közben tűnt el. A rendőrség egy 150 fős keresőcsapatot indított a megmentésére – írja a BBC.

A fiú szombaton tűnt el, és csak hétfőn találtak rá egy fatörzs alatt relatív "jó egészségben", körülbelül 3 kilométerre a táborhelyétől.
"Az elemekkel dacolva egy fatörzs alatt húzta meg magát, ahol végül megtalálták" - áll a michigani állami rendőrség közleményében.

A fiú azt mondta a rendőröknek, hogy "tiszta havat evett, hogy pótolja a folyadékot".

Az állami rendőrség elmondása szerint a munkájukat az is nehezítette, hogy a terep rendkívül kiterjedt és meredek is, az évszaknak megfelelően sok az állóvíz". Ilyenkor több út is járhatatlan a hó mennyisége miatt. A mentőcsapat egy nagyjából 100 négyzetkilométeres területre összpontosított, és végül sikerrel jártak.

Fotó: GettyImages

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás