Szülő- és gyereknevelés

Kilencévesen leérettségizett, most egyetemre készül, felnőttként asztrofizikus akar lenni

Tanárai és a család elmondása szerint a kilencéves amerikai fiú már most természettudományos zseninek számít! Ha felnőtt lesz, akkor szupernóvákkal és fekete lyukakkal szeretne foglalkozni.

David Balogun egy kilencéves amerikai fiú, minden idők második legfiatalabb érettségizőjének mondhatja magát, sőt, már el is kezdett kreditet gyűjteni a felsőfokú diplomájához.

Az oldest.org portál azokat a fiatal gyerekeket tartja nyilván és listázza, akik hasonló teljesítményeket értek el, mint David - ennek a listának az élére került most fel a kilencéves zseni, és ezzel - a portál ismeretei szerint legalábbis - a második legfiatalabb gyermek lett, aki valaha érettségi vizsgát tett. Őt csak egyetlen fiú előzi meg, Michael Kearney, aki még mindig tartja a legfiatalabb érettségizők Guinness-rekordját, amelyet még 1990-ben, hatévesen állított fel, és 14 és 18 évesen mesterdiplomát szerzett.

David a helyi WGAL- televíziós csatornának elárulta, hogy mi szeretne lenni, ha nagy lesz, amiről így nyilatkozott:

"Asztrofizikus szeretnék lenni, és fekete lyukakat és szupernóvákat szeretnék tanulmányozni".

Az alma ezúttal sem esett messze a fájától: David szülei mindketten felsőfokú tudományos fokozattal rendelkeznek, de még ezzel együtt is nagy kihívásnak tekintik rendkívüli intellektusú fiúkat, aki szivacsként gyűjti magába a tudást.
David édesanyja a televíziós csatornának úgy nyilatkozott, hogy "Ő egy kilencéves gyerek, akinek az agya sok olyan fogalmat képes megérteni és felfogni, ami meghaladja a korát, és néha az én felfogóképességemet is".

A kisfiú szerencsésnek mondhatja magát, mert szülei mellett tanáraitól is maximális támogatást és ösztönzést kap.

Nem pattintottak le, hanem kiálltak mellettem, biztattak, hogy ezt is meg tudom csinálni, azt is meg tudom csinálni".

- magyarázta a fiú a riporternek.

A WGAL a tanárait is megszólaltatta a műsorban, akik hihetetlenül büszkék a fiúra, és elmondásuk szerint még ők is tudtak tanulni a szokatlanul okos tanítványuktól.
David tanárai elmesélték, hogy fiú már most remek számítógépes programozó és egy igazi természettudományos zseni. A természetismeret tanára megjegyezte: "David inspiráló diák volt, határozottan olyan, aki megváltoztatja a tanításról való gondolkodásmódot".

David, aki tagja lett a magas IQ-val rendelkező Mensa társaságnak, és a középiskola elvégzése óta már egy szemesztert elvégzett a Bucks megyei közösségi főiskolán. Közben ő és családja más főiskolák és egyetemek után kutat, hogy megpróbálják megtalálni azt, amelyik a legjobban megfelel a fiú számára, akinek a tanulmányai mellett még arra is jut ideje, hogy több sportot is űzzön, zongorázzon, illetve harcművészeti fekete övre készüljön.

via
Fotó: YouTube

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás