Szülő- és gyereknevelés

Megtagadták, hogy levágják a fodrászatban a Down-szindrómás kisfiú haját - kiakadtak a kommentelők

A szalon szerint egy tapasztalatlan munkatárs okozta a félreértést. Addigra azonban elárasztották az oldalukat a felháborodott kommentek.

Felháborította az internetezőket az a történet, amit egy Down-szindrómás kisfiú édesanyja, Katlyn Oelke osztott meg. A nő online jelentette be gyermekét egy fodrászszalonba, a wisconsini New Berlinben.

Nagy meglepetésére később egy e-mailt kapott a fodrászüzlet tulajdonosától, Kathleen Curiale-tól, ami arról szól, hogy nem fogadják a fiát, aki már korábban is járt náluk.

Részlet a levélből:

"A stylistjaim értésemre adták, hogy úgy érzik, nem képesek biztosítani Önnek azt a szolgáltatást, amire jelentkezett. A stylistjaim nem szívesen szolgálják ki a fiát. Mint az üzlet tulajdonosa, ragaszkodom hozzá, hogy csakis kiváló minőségű szolgáltatást nyújtsunk. Ezért nagy sajnálattal le kell mondjam az előjegyzését.”

Megtagadták, hogy levágják a fodrászatban a Down-szindrómás kisfiú haját - kiakadtak a kommentelők

A nő szomorú posztban árulta el ismerőseinek, hogyan bántak vele a fodrászatban:

„Aludnom kéne, de mélységesen feldühített ez a levél, amit az A Hair For Kids Salontól kaptam. Matthew évek óta jár hozzájuk, és most ez jött, miután időpontot foglaltam... Tudom, hogy a fiam néha nehéz eset, de ez akkor is bántó és undorító.”

A fodrászszalon Facebook-oldalát elárasztották a tiltakozó üzenetek. A tulaj egy darabig próbált válaszolgatni, de később inkább törölte a kommenteket. Néhányról azonban készítettek screenshotot.

Az egyik így szólt:

„Szalonunkban nincs megfelelő munkaerő, aki képes lenne ellátni a speciális igényű gyerekeket... De ha van olyan fodrász ismerősük, aki munkát keres, és szívesen dolgozik gyerekekkel, kérem, jelezzék.”

Később egy helyi hírcsatorna megkeresésére Curiale bocsánatot kért, amiért ilyen rosszul kezelte a helyzetet.

A szalon egyik alkalmazottja szerint csak szerencsétlenül lett megfogalmazva a levél. Szó sincs róla, hogy elutasítanának egy fogyatékkal élő gyermeket, sok ilyen vendégük van. Egyszerűen aznap nem ért rá az a kolléga, aki Matthew-t szokta nyírni. Később Curiale is megerősítette, hogy egy tapasztalatlan munkatárs okozta a félreértést.

A cikk forrása: szeretlekmagyarorszag.hu

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás