Szülő- és gyereknevelés

Mit tehetsz szülőként, ha a gyereked kiszeret az olvasásból?

Könyvajánló - Mi a teendő akkor, ha a gyerek kiszeret az olvasásból?
Ha nem sikerül visszafordítani a folyamatot, a következmények súlyosabbak, mint azt elsőre gondolnánk. 

Egy friss felmérés szerint, amelyet a hazai 6., 8. és 10. osztályosok körében végeztek, a diákok 40%-a funkcionális analfabéta. A szövegértési kompetenciateszten kudarcot vallók a későbbiekben sem fognak tudni szöveget értelmezni, tanulási nehézségeik következtében pedig a felsőoktatásba való bekerülésre is minimálisak lesznek az esélyeik. 

Vass Dorottea olvasáskutató Olvasásmotiváció című könyve segít a folyamat értelmezésében, e kötet megoldási javaslatokat kínál a helyzetre, módszere nemcsak az írást és olvasást támogatja, de többek között a kritikus gondolkodás elsajátításában is segítségét nyújt a gyerekek számára.

Vass Dorottea: Olvasásmotiváció könyve hiánypótló olvasmány és remek ajándék szülőnek, nagyszülőnek, barátnak, rokonnak!

Ez a könyv lépésről lépésre fogja Neked elmesélni, mi zajlik egy gyerekben akkor amikor kiszeret az olvasásból. Elmondja, mit tehetsz akkor, ha fel szeretnéd kelteni a gyerekben az olvasás iránti kedvet, és elmondja azt is, mi zajlik a gyerekben akkor, amikor olvasni tanul, de azt is elmondja hogyan utálja meg az olvasást egy olyan gyerek, akinek odahaza kisgyermek korában meséltek és jó példát mutattak. Ez a könyv tehát feltárja az okokat, sőt felkínál egy új módszert az olvasástanulás motivációjához és az olvasóvá váláshoz.

A szerzőről: dr. Vass Dorottea olvasáskutató, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Általános Gyógypedagógiai Intézet főmunkatársa. Módszere az íráson és olvasáson túl támogatja a gyerekek tanulási technikájának, kritikus gondolkodásának, digitális készségének, pozitív énképének és jövőjükkel kapcsolatos elképzelésük fejlődését is.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás