Szülő- és gyereknevelés

Thiago de Moraes: A múlt atlasza - Történelmi hősök és csodaszép térképek tizenöt nagyszerű civilizációról

Rendkívül tartalmas olvasmány, amely humoros szövegekkel és vidám illusztrációkkal emberiség múltja iránt érdeklődő gyerekeknek készült. A könyv fontos és érdekes mérföldköveket mutat be letűnt és még létező civilizációk történelméből: Kik építették az első városokat? Mire használták kezdetben a puskaport? Milyen sportágak voltak az első olimpián? Miért nem hordtak a rómaiak nadrágot? Kik harcoltak elefántháton? Mire használták eredetileg a karamellát? Kik voltak a mandarinok? Melyik nép lakott jurtában?

Az atlaszt forgatva számtalan hasonló kérdésre kaphatsz választ, miközben a szerző tréfás hangnemben és kiszólásokkal teszi élővé a régmúlt történéseit a mai kor gyerekei számára. Gyertek velünk izgalmas időutazásra 15 nagyszerű történelmi világba!

Thiago de Moraes

A szerző magát úgy jellemzi, hogy mindenféle történetet szívesen mesél a képeskönyvektől a szépirodalomig. Korábbi könyve, a „Mítosz atlasz” útmutató a mítoszokhoz és a legendákhoz, amit 18 nyelvre fordítottak le, eddig meglepően kevés panasszal. Most jelent meg ennek folytatása, a „Történelmi atlasz”. Thiago írta és illusztrálta az „Egy múmia elfogyasztotta a házi feladataimat” is, ami egy (remélhetőleg) vicces történelmi fikciós sorozat első része.

Thiago de Moraes elnyerte a Sheffieldi Gyermekkönyv díját, Klaus Flugge-díjra felterjesztett és kétszer jelölték Kate Greenaway-éremre.

Angliában él feleségével, gyerekeivel és Nibbles nevű házi teknősükkel.

 

Móra Könyvkiadó, 2020

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás