Ajánló

Nógrádi Gábor: Az anyu én vagyok – a Petepite párja

Nógrádi Gábor számos sikeres gyermekkönyv szerzője. A PetePite - Az apu én vagyok c. gyermekkönyvét 2000-ben az IBBY (International Board on Books for Young People), a Gyermekkönyvek Nemzetközi Tanácsa az év legjobb ifjúsági könyvének járó díjjal tüntette ki. A sikeren felbuzdulva írta meg Az anyu én vagyok c. könyvét, amely tulajdonképpen a Petepite párja. Abban a történetben apa és fia, ebben anya és lánya cserélnek személyiséget.

Szinte minden gyerek fejében megfordul, hogy milyen jó is lenne felnőttnek lenni. Így van ezzel az ötödik osztályos Mesi is, akinek tudós nagypapája felajánlja a lehetőséget lányának és unokájának, hogy cseréljenek szerepet néhány órára. Anna, Emese édesanyja őrültségnek tartja Tata ötletét, de tudja jól, hogy a nagypapát nehéz meggyőzni, ha a fejébe vesz valamit. Beleegyezik tehát, hogy kislányával néhány órára „egymás bőrébe bújjanak”.

A kezdetben vicces helyzet akkor válik komollyá és bonyolulttá, amikor Tata kiborítja a visszaváltoztatáshoz szükséges olajat. Anya és lánya – minden akaratuk ellenére – fordított szerepben maradnak. Amíg Emesének anyaként és történelem tanárként kell megállnia a helyét, addig édesanyja Mesi bőrébe bújva lesz általános iskolás tanuló és focista.   

Mivel a személycseréről csak a nagyapa tud, a család többi tagja döbbenten szemléli, milyen furcsán viselkedik anya és lánya. Humoros és bosszantó helyzetek egész sokaságával kell megküzdeniük, csakúgy, mint önmagukkal. Miközben azon igyekeznek, hogy fel ne fedjék valódi énjüket, szép lassan elkezdik egymás szemszögéből is látni a világot…

 

Humoros és szívmelengető regény egy családról, melyben mindannyian - az elvált szülők és gyermekeik is - keresik a helyüket és a kapcsolódást egymáshoz.

 

 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás