Ajánló

Ökohorror gyerekeknek!

Megjelent a Tea Kiadó új, minden szempontból egyedi, sci-fi-horror gyerekkönyve, A testrablók éjszakája. – 8 éven felülieknek!

„– De ha Atom úr és Éva néni nem az igazi Atom úr és Éva néni, akkor hol vannak az igaziak?

– Nem tudom, de mielőbb ki kell derítenünk. Velem tartasz, Krisz?”

 

A kisiskolás Krisz egy nap azzal szembesül, hogy az igazgató által adott piruláktól mindenki elálmosodik, hazamegy, majd eltűnik...  aztán szemtanúja lesz annak, ahogy egyik tanítója különös átváltozáson megy keresztül...

Bartók Imre gyermekmeséje az inváziós sci-fi műfajába kalauzolja el az ifjú olvasókat. Egy csillagközi ökológia gondolatai találkoznak a gyermeki érzelmekkel. E mese a szorongáson túl természetesen az önzetlenségről és a leleményességről is szól, a pozitív végkifejlet pedig feloldja a gyermeki olvasóban a félelmet. Bár a happy end után is maradhat bennük némi nyugtalanító töprengenivaló jelenünk ökológiai helyzetével kapcsolatban... ahogyan a felnőtt olvasóban is!

 

 

Olvasói vélemény:

Ajánlás egy nagyszerű könyvhöz

Ez a könyv nagyon izgalmas volt több szempontból is nekem. Egyrészt azért, mert hasonló volt egy puzzle-hoz, több részecskéből tevődött össze, amely végül összeállt egy nagy képpé, amelyen minden apró részlet megtalálható lett. Nekem az volt a kedvenc részem, amikor Krisz elcsente a kulcsot Atom úrtól, így megmutatta, hogy egy lány is tud merész, bátor tetteket végrehajtani! Szerintem nem gond, hogy nem valós ez a történet, mert így is nagyon izgalmas. Fordulatos olvasmány, de sajnálatomra, nekem kicsit rövid. Jó lett volna még olvasni, hiszen az író olyan jól, sikeresen leírta, és összefoglalta ezt az érdekes történetet! Egyaránt ajánlom fiúknak és lányoknak, mert lehet ugyan, hogy az ufó inkább fiús téma, de ne felejtsük el, hogy egy lány a főszereplő. Mindenkinek ajánlom ezt a fantasztikus történetet, mely tele van csavarokkal, és remélem, aki csak elolvassa élvezettel fog rá visszagondolni!

Raffay Anna Zsófia, 5. osztályos tanuló

 

 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás