Ajánló

Tóth-Farkas Renáta és Táncsics Judit: Játssz, mesélj és figyelj! – Játékalapú gyermeknevelés a Plukkido módszerével

A Plukkido-módszer olyan pszichológiai és pedagógiai alapokra épülő nevelési szemlélet, amely a mai kor igényeihez igazodva segíti a szülőket a mindennapokban. A könyv bemutatja azokat a társadalmi sajátosságokat, amelyek a nevelési gyakorlat megváltoztatását indokolják, és kézzelfogható példákkal kísérve rávezeti az olvasót egy játékos, a gyermek fantáziájára építő, együttműködésen és pozitív kommunikáción alapuló útra.

A könyvben leírt célok megvalósítását segítik a játékos feladatok és a gyermekeket megszólító mesés manólevelek. A módszer a Plukkido nevelést segítő termékcsaládját használó több ezer család tapasztalatain, többéves fejlesztésen és az alkotók szakmai tudásán alapul.

A játékos gyakorlatokkal alapvetőn megváltoztathatjuk gyermekeinkhez való hozzáállásunkat, szülőként, így ösztönözve őket is a pozitív, együttműködő attitűd elsajátítására.

A módszer – a könyvben megtalálható feladatok – hatására:

  • megváltozik a szülők hozzáállása gyermekükhöz
  • megváltozik a szülők gyermekről alkotott képe
  • lehetőség lesz a digitális eszközök képernyőmentes használatára, kihasználására
  • a gyerekek kiemelten fontos készségei fejlődnek
  • a gyermekek számára az élményalapú világban az út maga lesz a cél
  • a nevelés játékokon, meséken, mesélésen keresztül valósul meg

Ajánljuk minden kisgyermekes szülőnek, aki meséken keresztül játékosan szeretné problémamegoldásra nevelni gyermekét és önmagát, és kíváncsi arra, hogyan segíthet a fantázia a feszültségek kezelésében.

 

Móra Könyvkiadó, Móra EDU, 2020

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás