Ajánló

Végre itt egy humoros, vagány verseskötet iskolásoknak, amit nem akarnak majd a padban felejteni!

Egy igazán hiánypótló, iskolásoknak szóló verseskötetet köszönthetünk mostantól a könyvesboltok polcain. „Kistestvére”, az óvodásoknak szóló Diridongó címet viselő kötet után végre a kezünkbe foghatjuk a nagyobb gyerekeknek szóló válogatást is, amelyben, ahogy az alcím is sejteti, valóban igazán vagány költemények kaptak helyet.

Kíváncsian lapoztam végig a szerzőket kutatva, és nagy örömömre szolgált, hogy a klasszikusok mellett, ebben a kiadványban végre igazán kiemelt helyet kaptak a kortárs szerzők is. A kötet hat, rendkívül találóan tagolt fejezetre lett bontva, melyek mindegyike egy-egy témakört hivatott lefedni. Persze a könyvben szereplő verseket cseppet sem kell ennyire komoly szemmel méregetni, mint ahogy én itt a bevezetőmben beszéltem róla. Hiszen mi más végett is születhetett meg egy ilyen válogatás, ha nem azért, hogy a verseken keresztül nyisson ablakot a különféle, még megértésre, megtapasztalásra váró világokra az olvasó kisiskolásoknak? A teljes kötetről elmondható, hogy rendkívül jó érzékkel van benne adagolva az iskolás korosztály számára érthető, tökéletesen időzített humor, amely persze bennünket, felnőtteket is kellően megmosolyogtat. Lapjain olyan nevek sorakoznak, mint Weöres Sándor, Áprily Lajos, Nemes Nagy Ágnes, Tóth Krisztina, Varró Dániel, vagy Finy Petra – a teljesség igénye nélkül természetesen.

Ha szülőként te is úgy érzed, hogy a verseknek, – és nem mellesleg a költőknek is –, igenis jóval nagyobb felhajtás, megbecsülés és kiemelt figyelem járna napjainkban, mint amit jelenleg kapnak, akkor ne habozz, szerezd be a „Miért vagyok gyerek?” című Móra kiadványt és szerettesd meg a gyerekeddel a versolvasás, versmondás szépségét. Mert a versekben minden benne van. Még több is.

 

Miért vagyok gyerek? – Vagány versek iskolásoknak

Móra Könyvkiadó, 2022.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás