CsaládÉletszakaszokKisiskolás

Sosem lehet elég korán kezdeni

Munkavédelmi ismeretek általános iskolásoknak

Az Európai Munkavédelmi Ügynökség (EU-OSHA), a Napo-konzorciummal együttműködve egy új projektet dolgozott ki, melynek célja, hogy az alapvető munkavédelmi ismereteket már az általános iskolás gyermekekkel is megismertesse . A ’Napo pedagógusoknak’ elnevezésű kezdeményezés változatos oktatási segédleteket tesz  letölthető formában hozzáférhetővé a tanárok számára. A program első sorban a 7-11 éves korosztályt célozza meg, főszereplője pedig egy Napo nevű képregényfigura, aki interaktív módon segít a munkahelyi biztonságra és egészségvédelemre vonatkozó üzenetek közvetítésében.

A szabadon letölthető óravázlatok olyan területekkel foglalkoznak, melyekkel az általános iskolás gyermekek akár otthon, akár az iskolában találkozhatnak. Ilyenek lehetnek a különböző biztonsági jelzések, amelyeket érdemes megtanítani, és a munkavégzés során felmerülő veszélyforrások, amelyeket érdemes időben megismertetni.

A program hat óravázlatot tartalmaz, melyekhez tanári segédletek tölthetők le, a témához kapcsolódó kisfilmekkel és nyelvektől független forrásokkal. A Napo segédanyag célja, hogy a pedagógus a témákat informatívan és élvezetesen tudja átadni a diákoknak, az érdeklődés folyamatos fenntartásával. A tanárok számára készült eszközöket úgy fejlesztették ki, hogy azok illeszkedjenek a meglévő tanrendi témákhoz, és kiegészítsék azokat. A Napo figura segítségével a gyermekeket be lehet vonni az aktuális témák feldolgozásába és könnyedén be lehet számukra mutatni az alapvető biztonsági és egészséget nem veszélyeztető tényezőket.

További információt ide kattintva olvashatsz.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás