Család

Gyertek haza! Eltűnt gyermekek nyomában

Rekordot döntött, hiszen több mint húszezer résztvevője volt az idén negyedik alkalommal megrendezett Ezer Lámpás Éjszakája eseménynek, mely az eltűnt gyerekek ügyének fontosságára hívja fel a társadalom figyelmét.

A gyermekeltűnések száma egyre növekszik. Tavaly összesen 12.600 fiatalkorút keresett a rendőrség Magyarországon, közülük 171-en nyomtalanul tűntek el, őket a mai napig sem találják.

Az eltűnt gyermekek megtalálását segítő „tejesdoboz-akciót” Kárász Róbert televíziós műsorvezető honosította meg 2011-ben, és ugyanebben az évben indította el a saját ötletén alapuló Ezer Lámpás Éjszakája elnevezésű rendezvényt, amely az eltűnt gyermekek világnapjához, május 25-éhez kapcsolódik. A rendezvény az évek során országossá nőtte ki magát: idén 9 hazai városban sikerült az eseményt megvalósítani.

Mintegy hatvan híresség állt színpadra az Ezer Lámpás Éjszakáján azért, hogy felhívják a figyelmet az eltűnt gyermekek ügyének fontosságára, Budapesten tíz koncertet adtak a sztárok.

Boldog születésnapot, Dávid!

A színpadon megszólalt a 2009-ben rejtélyes módon eltűnt Ackermann Dávid édesapja is, aki a következő szavakat üzente fiának: "Dávid! Holnap lennél 23 éves! Bárhol is vagy, tudd, hogy boldog születésnapot kívánok!"

 
 
 
 
 
 
 
 

 

Az Ezer Lámpás Éjszakája védjegyévé vált világító lufik felengedésével zárult az országos rendezvénysorozat, ahol újabb rekordot sikerült felállítani. Idén minden eddiginél több, összesen 10 ezer világító lufit engedtek egyszerre a magasba, jelképesen utat mutatva ezzel minden gyermeknek és fiatalkorúnak, akiket keresnek szeretteik.

A nemes ügyet szolgáló program a következő évben tovább bővülhet. Újabb városok csatlakozásán kívül a kezdeményezés nemzetközivé is válhat. 2015-ben Európa több városában emelkedhetnek majd magasba a léggömbök, és egy emberként szólhat Európa az eltűnt gyermekekhez, hogy „Gyertek haza!”

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó