Zöldhagymás halkrém (recept) kencének – 2 perces ünnepi finomság

Ha valami gyors, mégis elegáns finomságot keresünk, ez az ízletes zöldhagymás, petrezselymes halkrém tökéletes választás. Pár perc alatt elkészül, és a reggelitől az ünnepi asztalig mindenhol megállja a helyét. Vendégváró falatkáknak, ünnepi reggelik, hideg halas vacsorák kiegészítéséhez tökéletes.
A halkrém receptet pillanatok alatt össze lehet állítani: különleges szendvicsekhez, kencének, tojástölteléknek ajánljuk. Elkészítési idő: 5-10 perc, azonnal fogyasztható.

Hozzávalók:
- 200 g makréla halkonzerv (vagy bármilyen más halkonzerv)
- 1 egész citrom facsart leve
- só, bors
- 1 ek mustár
- 1 ek vaj
- 1 zöldhagyma
- petrezselyem
- 1/2-1 sárgarépa (nyersen)
Halkrém készítése (recept):

Semmi mást nem kell tenni, mint a fenti hozzávalókat jól összekeverni. Halkonzervek esetén arra ügyeljünk, hogy az olaj/konzervlé ne kerüljön bele a krémbe, azaz öntsük le. A sárgarépát kis lyukú reszelőn reszeljük le, és nyersen adjuk hozzá a halkrémhez.
A fenti összetevőkön kívül még szinte bármit hozzákeverhetünk ízlés szerint, néhány példa:
- apróra vágott olívabogyó
- apróra vágott főtt tojás
- apróra vágott uborka
- apróra vágott dió
- kapribogyó
- majonéz
- lila hagyma
- zöldfűszerek
- 2 cl fehérbor
Arra érdemes ügyelni, hogy mindent egyszerre ne tegyünk hozzá az alaprecepthez a fentiek közül, mert itt is a kevesebb a több szabály érvényesül. Inkább csak egy-egy extra összetevővel bolondítsuk meg az alap halkrémet. Ha túlzásba visszük az extrázást, akkor a hal jellegzetes íze fog elveszni.


































