Zöldségfasírt (recept): Ropogósan még a gyerekek is megeszik!
Finom, könnyű harapnivalót hoztunk. Gyerekeknek adhatod uzsonnára, grill partykon remek kiegészítő vagy köret is lehet. Könnyű receptet mutatunk, ami kisgyerekeknek már 1 éves kortól adható, ha a fűszereket zöldfűszerekre cseréljük.
A gyerekek általában nem szeretik a zöldségeket, de ha azokat ropogósra sütve vagy bundázottan kínáljuk, akkor szívesebben megeszik. Most is ilyen receptet hoztunk: belül puha, kívül ropogós, ízletes fasírtgolyó.
Zöldségfasírt recept
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej karfiol
- 1 sárgarépa
- 1 vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 20 dkg reszelt sajt (mi érzékenység miatt anélkül készítettük el)
- 1 kalifornia paprika (ha nincs, akkor piros arany)
- 3 tojás
- Só, bors, fűszerek ízlés szerint, kurkumát mi soha nem hagyjuk ki – ezért!
- 3 ek liszt
- 7 ek zsemlemorzsa
Elkészítés:
1. A karfiolt sós vízben puhára főzzük, hagyjuk kihűlni, elpépesítjük.
2. A sárgarépát lereszeljük.
3. Egy kisebb fej vöröshagymát apróra vágunk, fokhagymát összezúzzuk.
4. Minden alaposan összekeverünk: karfiolpépet, reszelt sárgarépát, hagymákat, sajtot, paprikát, tojást, sót, fűszereket, és annyi lisztet és zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól formázható masszává álljon össze.
5. Vizes kézzel vagy kanállal kis gombócokat formázunk, bő, forró olajban "hirtelen" sütjük (minden puha, ehető, már csak a ropogós "kérget" tesszük rá ilyenkor).
Jó étvágyat!