Életmód

Fogadjunk, hogy jövőre már te is ilyen táskával fogsz fesztiválozni

Nyolc gimnazista lány olyan párna-táskát dobott piacra, amely nemcsak a legjobbnak járó díjat hozta el az évi diákvállalkozások versenyén, de kifejezetten hasznos kellék lehet a nyári fesztiváldömpingben is.

A The Billow egy olyan táska, ami igény szerint párnává alakítható, így az alkotók szerint kifejezetten jól jöhet egy fesztiválon, de akár egy megállóban is, a buszra várva. A táska praktikuma abban rejlik, hogy úgy alakítható párnává, hogy közben nem vesz el túl sok helyet alapvető táska funkciójától. A párnát ugyanis fel kell fújni. Egy belső tasakba bele lehet tenni a táskába szánt cuccokat, így amikor párnaként használják a The Billowt, a belső tasakot egyszerűen ki lehet venni és vállra kapni. A párna-táska vízálló is, így nem kell félni annak beázásától. A termékkel elsősorban a nőket szólítják meg, akik hajlamosak a felfázásra, ezért külön hasznos számukra egy állandóan kéznél lévő párna. A párna-táskát 6490 forintért árulják Etsy - oldalukon.

bag+pillow

A termék alkotói az Alternatív Közgazdasági Gimnázium (AKG) diákjai, ahol tanterv szerint már 15-16 évesen céget kell alapítaniuk. A diákok a tizedik osztályban két tantárgy, a Gazdálkodj Okosan és a Diákvállalkozás közül választhatnak, előbbi inkább elméleti hátteret nyújt, utóbbiban pedig a diákok a gyakorlatban alapíthatják meg saját vállalkozásukat. A csapatok iskolán belül is versenyeznek, majd a legjobb az országos Junior Achievement Magyarország (JAM) diákvállalkozási versenyen indulhat. Ez utóbbit nyerték most meg a lányok, így kvalifikálták magukat a nemzetközi, brüsszeli döntőre is.

A diákversennyel a JAM célja, hogy felébressze a vállalkozó kedvet a fiatalokban ott is, ahol ez nem a tanterv része.

Jelenleg 650 általános és középiskolával működnek együtt, amelyek különböző szinten vesznek részt programjaikban, a táboroktól a vásárokon át a mentorprogramokig. Utóbbi úgy működik, hogy a szervezet mentorai nyújtanak ingyenes továbbképzést a programra jelentkező iskolák pedagógusainak, így a diákok képzését már mindenki maga, házon belül szervezi. A The Billow csapatát is mentor segítette a cégalapításban és a vállalkozáshoz szükséges gyakorlati nehézségek megoldásában.

 

 

 

 
Címkék: életmód, etsy

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
X
Kismackó: A sztárcsatár + Rúgd be, Pepe! - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó
Kismackó: A sztárcsatár + Rúgd be, Pepe! - Teakiadó