IskolaKülföld

Kötelezte az anyukát az iskola, hogy cserélje ki a fia cipőjét, különben megbüntetik a diákot

Pedig az anya alaposan elolvasta az öltözködési szabályokat, és úgy vette meg fiának a drága cipőket.

Kellie McGowan alaposan áttanulmányozta fia iskolájának a ruházkodással kapcsolatos előírásait, mielőtt vásárolt neki egy 50 font (kb. 15000 forint) értékű cipőt. Az iskola most mégis felszólította, hogy egy héten belül cserélje le a cipőt, különben a gyereket megbüntetik.


Kötelezte az anyukát az iskola, hogy cserélje ki a fia cipőjét, különben megbüntetik a diákot

Az egyedülálló anyuka két állást vállal, hogy el tudja tartani a 14 éves Colbyt. Állítja, hogy alaposan átolvasta az iskola új öltözködési előírásait, mielőtt megvásárolta a drága surranót. Ám amikor a fiú megjelent az órákon, a gloucesteri Severn Vale iskola tanárai közölték, hogy a cipő nem megfelelő, és át kellett vennie egy olyan cipőt, amit a tantestület kölcsönzött neki.  Ez már önmagában is rendkívül megalázó volt a gyerek számára, de a történetnek ezzel még koránt sincs vége.

Az egyedülálló anyuka két állást vállal, hogy el tudja tartani a 14 éves Colbyt. Állítja, hogy alaposan átolvasta az iskola új öltözködési előírásait, mielőtt megvásárolta a drága surranót. Ám amikor a fiú megjelent az órákon, a gloucesteri Severn Vale iskola tanárai közölték, hogy a cipő nem megfelelő, és át kellett vennie egy olyan cipőt, amit a tantestület kölcsönzött neki.

Ez már önmagában is rendkívül megalázó volt a gyerek számára, de a történetnek ezzel még koránt sincs vége.

Közölte az iskola, hogy ha egy héten belül nem cserélem le a gyerek cipőjét, akkor büntetőszobára kerül. Azt mondják, úgy néz ki, mintha tornacipő lenne. De az útmutatójukban semmi nem utalt arra, hogy ez probléma lehet.

– nyilatkozta McGowan a Gloucestershire Live-nak.

Az engedélyezett és a nem engedélyezett cipők

Hozzátette, egyedülálló szülőként nem tud ilyen rövid időn belül újabb drága cipőt vásárolni. Azt sem érti, hogy az iskola miért költ arra, hogy cipőt tartson azoknak a diákoknak, akik nem megfelelő lábviseletben érkeznek az intézménybe.

Az iskola képviselője szerunt ugyanakkor megfelelően tájékoztatták a szülőket, hangsúlyozottan azt kérték, hogy iskolai cipőben menjenek a gyerekek iskolába, ne sportcipőben. Ennek az is az oka, hogy az iskolai cipők lényegesen olcsóbbak és elegánsabbak is. Mint elmondta, a szülők többségétől csak pozitív visszajelzés érkezett.

Címkép: Pixabay

A cikk forrása: szeretlekmagyarorszag.hu

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 
Címkék: külföld

Kölöknet hozzászólás

aláírás