IskolaMérés és értékelésKompetenciamérés

Éljünk a lehetőséggel!

Hozzáférhetőek a kompetenciamérés egyéni adatai

Bár az országos kompetenciamérések elsősorban az iskolák egészéről hivatottak adatokat szolgáltatni, a gyermekeknek és szüleiknek nyilván nem közömbös, hogy ők maguk milyen eredményt értek el a teszt kitöltése során. Mostantól mindenki megismerheti a saját eredményeit!

Az Oktatási Hivatal Közoktatási Információs Iroda honlapján március 16-tól megtekinthetőek a legfrissebb, 2008-as kompetenciamérés adatai, köztük, a kompetenciamérések történetében először, a diákok egyéni adatai is.

Természetesen, adatvédelmi okokból, a gyermek eredményeit tartalmazó, "Tanulói jelentés" című oldal csak a gyermek azonosító kódjának megadása után tölthető le. Az úgynevezett "mérési azonosító" az a kód, mellyel a gyermek a dolgozat megírása óta a rendszerben szerepel. Ez a kód a kompetenciamérések során változatlan marad, így a későbbiekben lehetőség lesz a gyermek összes kompetenciamérési eredményének összekapcsolására.

Bár az azonosítót elvben a gyermek a teszt megírása során megkapta, valamint szülőként ezt használtuk a tanulói háttér kérdőív kitöltése során is, a tavaly májusban történt adatfelvétel távolsága miatt gyanítható, hogy sokan már nem fogják a mérési azonosítót megtalálni. Természetesen az iskolák újra megadják a gyermek azonosító számát az érdeklődő szülőknek.

A 2008. évi kompetenciamérés értékelése a 6-8-10. évfolyamokon teljeskörű volt, vagyis a rendszerben minden iskoláról szerepelnek intézményi szintű adatok, és egyénileg is mindazoknak a diákoknak az adatai megtalálhatóak, akik tavaly, a 2007/2008-as tanévben 6., 8., 10. osztályosok voltak, és részt vettek a kompetenciamérésen.

A 4. osztályosok közül csak azokról a diákokról szolgál a rendszer adatokkal, akik a 200, feldolgozásra kiválasztott iskola valamelyikébe járnak. Az OH honlapján, a Segítség menüpont alatt ezeknek az iskoláknak a listája is megtalálható.

:

Hogyan ismerjük meg a kompetenciamérés eredményeit?

Az iskolai adatok megtekintésével és értelmezésével kapcsolatos tudnivalókat itt részletesen megismerheti.


Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás