Iskola

Tizenhat szabolcsi településen nincs tanítás

Tizenhat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település huszonhárom oktatási-nevelési intézményében rendeltek el tanítási szünetet hétfőn az önkormányzatok.

A szünetet azért kellett elrendelni, mert a települések többségében még mindig nincsen áram.

Kótaj, Napkor, Sényő, Biri, Bököny, Érpatak, Geszteréd, Tiszarád, Beszterec, Demecser, Székely, Tiszatelek, Paszab, Tiszabercel, Buj és Gávavencsellő iskoláiban és óvodáiban lépett érvénybe az intézkedés.

A tanítási szünetet egyelőre hétfőre rendelték el az önkormányzatok, de elképzelhető, hogy az intézkedést - az áramhálózat helyreállításáig - egyes településeken meghosszabbítják.

A szünetet egyébként a megyei védelmi bizottság elnökének ajánlására, saját hatáskörükben rendelhetik el az érintett önkormányzatok - tette hozzá.

Az áram nélkül maradt települések száma közben tovább csökken a megyében, hétfő reggelig 44 településen nem volt szolgáltatás, ezek közül 14 részlegesen volt ellátatlan. Azokról a helyekről, ahol már visszakapcsolták az áramot, átszállítják az aggregátorokat a még áram nélküli településekre. Az E.ON négy nagyteljesítményű aggregátora egy járási hivatal, egy vízműtelep, valamint két tanya áramellátását biztosítja.

Kilenc településen körülbelül ötezer embernek biztosít napi kétszeri meleg étkezést és meleg teát hétfőn a Magyar Honvédség, amely a helyreállítási munkálatokban hat lánctalpas járművel segíti az áramszolgáltató munkáját.

A 65 melegedőhelyet a rendkívüli időjárás kezdete óta összesen 782-en keresték fel, az elmúlt huszonnégy órában 17 embert helyeztek el bennük. A megye területén nincsen lezárt útszakasz, a MÁV-tól kapott tájékoztatás szerint a Záhony-Nyíregyháza szakaszon, a felsővezeték áramellátásának problémája miatt késnek a vonatok.

Forrás: MTI

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás