Különleges helyzetek

3500 gyermeket soroztak be Nigériában

Az UNICEF a chiboki lányok elrablásának ötödik évfordulóján figyelmeztet a statisztikákra.

Nigériában több mint 3500 gyermeket soroztak be irreguláris fegyveres csoportok 2013 és 2017 között. A 13-17 éves fiatalokat az ország északkeleti felében dúló konfliktusban vetették be. A statisztika csak a megerősített és ellenőrzött eseteket rögzíti, a valóságban jóval több gyermek válhatott áldozattá – jelentette be az UNICEF a chiboki gyermekrablás ötödik évfordulóján. 2014. április 14-én 276 lányt hurcoltak el erőszakkal a nigériai Chibok egyik iskolájából, több mint százan közülük ma is rabságban vannak.

Nigériában 2018-ban 432 gyermek halt meg a fegyveres konfliktusban, 180-at elraboltak, és legalább 43 lányt pedig szexuálisan bántalmaztak. Az államtól független helyi fegyveres csoportok 2012 óta folyamatosan toboroznak gyermekeket a harcoló és nem harcoló alakulataikba, mindennaposak a visszaélések. A lányokat gyakran megerőszakolják és házasságra kényszerítik. Sokan közülük mindenféle orvosi ellátás nélkül hozzák világra gyermeküket.

Az UNICEF együttműködik Nigéria kormányával a gyermekek védelme érdekében, Az elmúlt két évben a szervezet a partnereivel 9800 ember számára nyújtott reintegrációs segítséget, többségük még gyerekként került be valamelyik harcoló alakulat sorai közé. Az UNICEF támogatja az áldozatokat családjuk felkutatásában, segíti a közösségbe való visszailleszkedésüket, oktatási lehetőséget és ösztöndíjakat biztosít a fiatalok számára.

 


 

Ha támogatni kívánja az UNICEF munkáját: www.unicef.hu/segitek 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás