Különleges helyzetekTehetséges gyerek

Mindennapi tárgyak - nem mindennapi módon

Gyakran mondják, hogy a kreativitás határtalan. Nos, találtuk egy fotósorozatot, ami megint bizonyítja ezt az állítást. Victor Nunes teljesen hétköznapi tárgyakat kombinál egyszerű - már akinek - rajzokkal, és így hoz létre egészen különleges alkotásokat. A képek arra ösztönöznek minket, hogy nézzük más szemmel a világot és lássuk meg a kreativitást a közvetlen környezetünkben. 

A képsorozat jó példája a pareidolia jelenségére. Ez olyan illúziót jelent, ami során random érzeteket, vizuális ingereket látunk, hallunk és értünk egészen konkrétnak. Erre a legjobb példa az, amikor a felhők között különöbző figurákat, állatokat, arcokat fedezünk fel. Na de lássuk a képeket, amik - mint mindig - most is többet mondanak ezer szónál!

Így lesz a pekándióból papagájcsőr.

Ki gondolta volna, hogy egy olló lehet egy madár része, egy emberi arc, vagy éppen egy bicikli tartozéka?

Ha legközelebb salátát látok a tányéromon, biztosan egy erdei tündér képe fog megjelenni előttem. 

Úgy látszik, a pattogatott kukorica arcként, fejként való megjelenítése teljesen határatalan. Lehet belőle nyuszi, uszkár, elefánt, táncos, kiskutya, vagy rettenetes zsoldoskatona.

Egy levél fájdalomcsillapító is rengeteg lehetőséget kínál. 

Kávéscsészéink üresen, foltosan, egyedül vagy párosával is hipnotikus módon tudnak ránk tekinteni egy őrült vigyor kíséretében.

Vajon vállalkozik egyszer arra valaki, hogy egy orgonát is megalkosson rolettiből?

Ha legközelebb diót darálunk, gondoljunk arra, hogy talán épp egy mágus, egy öltönyös úriember, vagy egy oroszlán fejét semmisítjük meg. 

Még egy egyszerű parafadugó is számtalan lehetőséget rejt magában. Azt hiszem, ezzel próbálkoznék először. 

Finom és elegáns. Különleges látvány lenne, ha lángra lobbanna. 

Gyerekként biztos sokunk próbálkozott azzal, hogy a ceruzák faragásából visszamaradt forgácsot valamiféle formába öntsük. Ki az, akinek ilyen jól sikerült?

És végül a fekete tea. Béke poraira.

Az eredeti képeket itt találjátok.

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás