Szülő- és gyereknevelés

12 ok, amiért mi, édesanyák megérdemeljük, hogy ebben az évben különösen ünnepeljenek bennünket, és ne csak anyák napján

Édesanyaként, amikor megkérdezzük egymást, hogy „mi újság nálatok?”, a válasz szinte mindig ugyanaz: „ÁÁÁ, tudod, ezer tennivalóm van.”

Anastasia Gepp foto

Legyünk őszinték magunkhoz: a jelenlegi helyzet (koronavírus járvány) előtt is rengeteg dolgunk volt. Mert az anyák mindig csinálnak valamit. Keményen dolgozunk, hogy fenntartsuk az egyensúlyt a munka és a család között, tulajdonképpen a mindennapi lét optimális kereteit keressünk, most pedig még annál is többet kell tennünk, mint eddig.

Itt egy csokorra való, hogy miért érdemlik meg ebben az éveben különösen az édesanyák, hogy ünnepeljük őket – és nem csak anyák napján:

 1. Mert idén kiérdemled az év tanára címet

Emlékezz, mind azt gondoltuk, hogy az otthon tanulást néhány hétig kell majd menedzselnünk. Ehhez képest…

 1. Mert autodidakta módon technikai aligazgatóvá avanzsáltál

Egyik napról a másikra egy teljes cég műszaki karbantartása szakadt a nyakadba. Amiért nemhogy fizetést, de még barátságos köszönőleveleket sem kapsz, mint egyébként szokás. Csak a parancsszavak pattognak a levegőben: „Anyaaa, a kijelzőőő megint lefagyooott!”

 1.  Mert 0-24-ben a szórakoztató ipart is te képviseled

Házunk vagy lakásunk most olyan, mint egy nagy dokkban veszteglő luxus sétahajó: mindent a fedélzetén kell megoldani. Bár talán sosem álmodtál az X Faktor színpadáról, most mégis rendre azon kapod magad, hogy kineveztek a veszteglő sétahajó művészeti és szórakoztató igazgatójává.

 1. Mert profi „Jó Fej” kategóriában rendszeresen te nyered a fődíjat

Mi történik, ha az ikreid éppen a az új trendi smink felrakását akarják kipróbálni? Gratulálunk – nyertél egy ingyenes arcpakolást! Vagy ha a gyerekek táborozni szeretnének a kertben? Rögtön frissítheted a sátrak és egyéb kempingcuccok összerakására és szétszerelésére vonatkozó ismereteidet. Mindezt kellő humorérzékkel fűszerezve persze, hiszen egyébként mi értelme az egésznek.

 1. Mert naponta 47-szer ugrassz tízórait, uzsonnát, nasit varázsolni a semmiből

Hogy van az, hogy míg iskolába jártak, soha nem akartak ennyit és ilyen sokszor enni? Mitől kell nekik hirtelen ilyen…sok…nasiiii?

 1. Mert az önkéntes testnevelő tanár szerepét sem ruházhatod át másra

Hála az égnek, hogy tavasz van. Így aztán – még akkor is, ha legszívesebben ki sem dugnánk az orrunk a paplan alól – legalább pár percnyire a gyerekeket is ki bírod csalogatni a szabadba.

 1. Mert konyhatündér kategóriában is indulhatnál a fődíjért

Piacokon és közértekben bevásárolni manapság eléggé…érdekes. Nem kis kreativitást igényel, mégis Michelin-csillagot érdemlő ételköltemények születnek kezeid alatt az éppen elérhető babkonzervből, némi glutén-mentes tésztából, és a fél üveg kéznél lévő szójaszószból.

 1. Mert korábban csak szobalány voltál, most meg már hotel menedzser

Huhh. Miközben a tűzhelyen forr a leves, a mosogatóban ázik az edény, a fürdőszobában jár a mosógép, és a kanapéra ömlött üdítőital Vanish szappanért integet, módot kell találnod arra, hogy a kis takarító-inasok ténykedését is megszervezd valahogyan. Ha már szétszórták az almaszirmot és összekeverték a legót a puzzle darabjaival. Mert ha azt is neked kellene szétválogatni, akkor sosem jutnátok el rollerrel a Margitszigetre.

 1. Mert a rendezvényszervezést virtuális ceremóniamesterként is abszolválod

Oké, hatalmas partikat nem lehet rendezni, de a szülinapok, szalagavatók, és a menetrend szerint kilenc hónapra érkező kisbabák azért nem várhatnak augusztusig. A kijárási korlátozások alatt a távolból is eléred valahogyan, hogy mindenki érezze: gondoltok rá és megünneplitek a nagy napot.

 1. Mert ki mondta, hogy papír nélkül nem lehetsz kvalifikált döntőbíró?

Eressz össze egynél több gyereket több mint két órára – a csetepaté garantált. Kiss szorongással növeld a tétet – a bokszmeccshez már kesztyűt sem fognak használni. Lehet találgatni, hogy kire hárul a küzdő felek szétválasztása…

 1. Mert tartalékos ápolónővérként bármikor ugrassz, ha riasztanak

Kijárás korlátozás ide vagy oda, attól még orrok bedugulnak, allergiák kijönnek, hasak fájnak, és könyökök leverődnek. Te pedig mindig ott vagy, hogy gyógypuszival enyhíthess akármilyen tünetet.

 1.  Mert az esti mese és ölelés most sem maradhat el

Ha már nagyon eleged van mindenből, és egyetlen vágyad, hogy kedvenc teáscsészéddel lehuppanj „A mi kis falunk” elé, (többnyire) akkor is erőt tudsz venni magadon, hogy lefekvés után betakargasd őket ágyukban, hogy a gyerekeid érezhessék: vannak dolgok, amelyek nem változnak, akármi is történjen odakint…

 

Az eredeti cikk: scarymommy.com oldalán 
Fotó: Anastasia Gepp képe a Pixabay 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás