Szülő- és gyereknevelés

6 év reménykedés után találtak meg egy eltűnt gyereket - véletlenül

Az eset az USA-ban történt, amit az események váratlan fordulata miatt felkapott a sajtó. Az apuka éveken át tartó erőfeszítései nem voltak hiábavalóak, és az elrabolt gyermek végül előkerült.

Egy illinois állambeli kislány, Kayla Unbehaunt még 6 évvel ezelőtt tűnt el az édesanyjával együtt.
A most 15 éves lányra biztonságban találták rá mintegy ezer kilométerre az eltűnés helyétől, és most újra együtt lehet az édesapjával Illinois-ban - írja a CNN. De lássuk az előzményeket.

A különélő anya rabolta el a saját gyerekét az apától

Kayla 9 éves volt, amikor elrabolta őt az anyukája, nem sokkal rá, miután Kayla apja 2017 elején elnyerte a lányuk teljes felügyeleti jogát, ám a bíróság engedélyezte az anyai láthatásokat. Egyik alkalommal a lány az anyjánál töltött néhány napot, de amikor az apuka 2017.július 5-én a lányáért ment volna, hogy hazavigye, rá kellett döbbennie, hogy anyának és lányának nyoma veszett, és az anya ismeretlen helyre magával vitte a közös gyereküket.

Az anya ellen 2017. július 28-án emberrablás miatt adtak ki elfogatóparancsot.
Az apa nem hagyta annyiban a dolgot, és Kayla eltűnésének óriási visszhangja lett az amerikai sajtóban.

6 évig nem akadtak nyomára a gyereknek, mígnem az egyik Netflixen futó nagyon népszerű "Megoldatlan rejtélyek" című, szülői elrablásokról szóló epizód segített nyomára bukkanni a lánynak. Egy kisvároska boltjában felismerte valaki az eltűnt lányt. A felismerő értesítette a bolt egyik alkalmazottját, aki aztán tárcsázta a rendőrséget.
Az anyát aznap emberrablás vádjával letartóztatták.

Az édesapáról annyit lehet tudni: végtelenül boldog most, hogy a lányával újra együtt lehetnek, és megpróbálják rendezni az elmúlt időszakot.

A lány gyermekvédelmi és bűnüldöző szervek, a lakosság, a közösségi platformok és a média együttes erőfeszítése árán kerülhetett vissza újra az édasapjához.

Fotó csak illusztráció, forrás: GettyImages

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás