Iskola

Börtönbüntetést kapott egy anya, mert megpofozta 12 éves ADHD-s fiát

Négy hónap börtönbüntetésre és 400 eurós (156 ezer forint) pénzbírságra ítélt a brüsszeli bíróság egy nőt, aki három évvel ezelőtt megpofozta akkor 12 éves fiát - írta a The Brussels Times című belga hírportál. A fotó csak illusztráció.

Az ügyvédként dolgozó nő azért keveredett vitába a fiával, mert úgy vélte, hogy másolta a házi feladatát. A szóváltás során a fiú állítólag egy vizespalackkal dobta meg anyját, aki erre felpofozta és egy könyvet vágott hozzá. Egy szomszéd, aki hallotta a veszekedést, értesítette a rendőrséget.

Az anya elismerte, hogy megütötte a fiát, de azt állította, hogy pusztán "nevelő célzattal" pofozta meg gyerekét.
"Belgiumban a nevelő célzatú pofon nem büntetendő" - jelentette ki nő ügyvédje, aláhúzva, hogy a nő soha nem akarta igazán bántani a fiát.

"Nem állítom, hogy ez a legjobb módja a nevelésnek, de a cselekedetet különleges körülmények előzték meg" - állította. Rámutatott, hogy a nő nemrég épült fel az úgynevezett kiégés-szindrómából, és a fia, akit egyedül nevel, figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarban (ADHD) szenved.

Az ügyben illetékes bíró súlyosbító körülményként azt hozta fel, hogy a nő a bírósági eljárás során nem tanúsított megbánást.
-"A bíróság tekintettel van arra, hogy a gyerek bizonyára nem könnyű eset, de azt is figyelembe kell vennie, hogy a vádlott részéről a tárgyalás során nem mutatkozott megbánás" - jegyezte meg a bíró.

MTI 2023. március 15.
Fotó: Gettyimages

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás